Riwal har fundet en hjertefejl hos ny rytter

16x9
Krister Hagen har en hjertefejl. Det er blevet opdaget, efter han skiftede til Riwal Readynez. Foto: Torsten Christensen

Krister Hagen fik med egne ord et chok, da han var blevet undersøgt hos sit nye hold Riwal Readynez.

For Krister Hagen er det ikke træningen, der har været den største udfordring efter skiftet til danske Riwal Readynez.

Det er den besked, han har fået efter ankomsten. Den norske cykelrytter har nemlig fået konstateret en hjertefejl kort efter, han tog hul på sin første professionelle kontrakt. Fejlen blev opdaget i en obligatorisk EKG-undersøgelse.

- Det var et chok. Jeg har ikke haft nogen symptomer, siger Krister Hagen til NRK.

- Endelig fik jeg en professionel kontrakt, og så kommer beskeden om, at jeg har en hjertesygdom.

Krister Hagen har kørt på kontinentalniveau i ti år uden at kende til sin hjertefejl. Hans situation er dog ikke så alvorlig, som det kan lyde. Det fortæller Riwal Readynez’ direktør, der i øjeblikket er på træningslejr sammen med Hagen og resten af holdet i spanske Calbe.

- Det er ikke noget farligt. Det er vores læge, der har opdaget et net omkring hjertet, så han skal på Privathospitalet Mølholm, når vi kommer hjem fra træningslejren. De skal brænde de tråde, der er omkring hjertet, og så må han ikke være i konkurrence eller træne hårdt i tre uger. Det skulle være ganske ufarligt og udramatisk, siger Steffen Kromann til TV 2 SPORT.

Krister Hagen ses her under Riwals træningslejr i Spanien.
Krister Hagen ses her under Riwals træningslejr i Spanien. Foto: Torsten Christensen

Den norske hjertespecialist Stein Ørn fortæller til NRK, at hjertefejlen kan betyde, at hjertet får for mange impulser. Det kan føre til, at hjertet slår for hurtigt.

Allerede den sjette februar skal Krister Hagen behandles på Privathospitalet Mølholm. Derefter venter en mindre pause, der udskyder Hagens løbsdebut som professionel.

Resten af holdet sæsondebuterer i det italienske løb Trofeo Leigueglia den 17. februar. Hagen forventes at være klar til at træne igennem igen omkring den første marts. Inden indgrebet risikerer han, at hjertet begynder at slå for hurtigt.

Riwal får løbsdebut som prokontinentalhold den 17. februar.
Riwal får løbsdebut som prokontinentalhold den 17. februar. Foto: Torsten Christensen