Kittel vinder første sejr i 328 dage: - Det er mere end bare en sejr

16x9
For første gang i næsten et år kunne Marcel Kittel søndag juble over at have vundet et cykelløb. Foto: Lliteres / Ritzau Scanpix

I næsten et år har tyske Marcel Kittel været uden sejre, men det fik tyskeren søndag lavet om på.

328 dage skulle der gå mellem Marcel Kittels to seneste sejre. 

Den ellers så sejrsvante tyske sprinter har haft et svært år, hvor han har kæmpet med sygdom og et stort formdyk, så derfor var det en yderst tiltrængt sejr, da han søndag krydsede stregen først i det spanske endagsløb Trofeo Palma. 

- Jeg er meget, meget glad, for det her er mere end bare en sejr. For mig er det også et lille comeback efter sidste år. Sidste år var ikke fantastisk, og jeg havde mange problemer, siger Marcel Kittel ifølge Cyclingnews

- De sidste par dage har jeg følt, at mine ben er gode, og jeg er meget glad for, at jeg kan give denne sejr til mine holdkammerater, siger Katusha-Alpecin-rytteren videre. 

Den 30-årige tyske stjerne vandt over store navne som André Greipel, John Degenkolb og Alexander Kristoff i det spanske løb, der inden afslutningen bød på en mindre stigning. 

- Holdet leverede et fantastisk stykke arbejde i dag. De beskyttede mig, og vi holdt sammen på det svære tidspunkt på stigningen. Det var virkelig godt, og jeg er meget glad. 

Dermed sluttede knap 11 måneders sejrstørke for tyskeren, der senest vandt 6. etape af det italiensk World Tour-løb Tirreno-Adriatico. 

Tyskerens sygdom og dårlige form betød blandt andet, at han udgik på 11. etape i Tour de France. Resten af året stillede han kun til start i to andre løb. 

Marcel Kittel har tidligere vundet 14 etapesejre i Tour de France og fire sejre i Giro d'Italia.