Overraskende vinder da Holland ryddede podiet i 'fantastisk' VM-løb

Det var et særdeles dramatisk løb, da Holland sikrede sig både guld, sølv og bronze i kvindernes U23-løb ved VM i cykelcross.

Se VM i cykelcross på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. 

Når man tager et kig på podiet fra kvindernes U23-løb ved VM i cykelcross i Bogense, kunne man fristes til at tro, at der blot var tale om det hollandske mesterskab. 

Det blev således til både guld, sølv og bronze for de orangeklædte hollændere. Inge van der Heijden sikrede guldet på en stærk slutspurt og henviste Fleur Nagengast og Ceylin del Carmen Alvarado til de sekundære pladser. 

Og at van der Heijden netop formåede at besejre Ceylin del Carmen Alvarado er en overraskende bedrift, da hun på forhånd var den altoverskyggende favorit. 

- Det var måske den største favorit overhovedet til hele VM på tværs af alle klasser. Det kan sagtens være det, der ramte hende inden starten, siger TV 2 SPORTs cykelcross-ekspert Thomas Nørup. 

Forud for det overraskende resultat var gået et løb på seks omgange på den 2,8 kilometer lange rute på Nordfyn, der udviklede sig til en dramatisk affære, hvor hele 10 ryttere blandede sig i kampen om medaljer på den sidste omgang. 

- Helt fantastisk cykelløb. Det var helt fantastisk, siger Thomas Nørup. 

Også lørdag gjorde hollænderne sig bemærket, da de i kvindernes løb blev nummer to, tre, fire og fem. Lucinda Brand havde ellers gode mulighed for at vinde, da hun fra en førerposition styrtede under et cykelskift.

 Løbets eneste dansker, 17-årige Mie Saabye, var langt fra guldkampen og kørte i mål som nummer 36 af de 40 startende ryttere. 

- Jeg er egentlig godt tilfreds. Jeg har håbet på lidt mere, men det er gamet. Jeg får en punktering på næstsidste omgang på et tidspunkt, hvor jeg egentlig havde fundet et godt flow og kørte godt igennem feltet, siger danskeren til TV 2 SPORT. 

- Det var en sindssygt fed oplevelse, som jeg aldrig glemmer, siger danskeren om fornøjelsen af at køre VM på hjemmebane foran mange tusinde tilskuere i Bogense.