Suveræn hollænder bryder belgisk VM-dominans

Som forventet blev det hollandske Mathieu van der Poel, der vandt herrernes VM i cykelcross.

Alle øjne var rettet mod hollandske Mathieu van der Poel forud for søndagens VM i cykelcross i Bogense. 

Hollænderen har i sæsonens løb vundet de fem World Cup-stævner, som han har kørt, og han var da også den altoverskyggende favorit til at vinde verdensmesterskabet på Nordfyn. 

Og favoritværdigheden levede han op til i ganske suveræn stil, da han krydsede stregen 16 sekunder før de seneste fire års verdensmester, Wout van Aert, og Toon Aerts fra Belgien, der kom i mål som nummer to og tre. 

- Jeg var meget fortrøstningsfuld i dag, men det er stadig et VM, og det er altid svært at vinde. Jeg er glad for, at jeg endelig kan bære trøjen igen, siger Mathieu van der Poel med henvisning til, at han nu skal køre i den klassiske regnbuetrøje. 

Det afgørende stød blev sat ind allerede på femte omgang, hvor han hurtigt udbyggede et forspring på et par sekunder. Forspringet blev større og større i løbet af de sidste syv omgange. 

I en festlig kulisse med flere tusinde tilskuere langs den 2,8 kilometer lange rute i Bogense kunne 24-årige van der Poel derfor allerede på sidste omgang nyde, at han for anden gang i karrieren kan kalde sig verdensmester. 

På opløbet havde hollænderen endda overskud til at stige af cyklen og løfte den over hovedet på målstregen. 

Blandt forfølgerne var der større drama på sidste omgang, da Toon Aerts styrtede og tabte en ellers sikker sølvmedalje til Wout van Aert. 

Van der Poels sejr fuldender en storslået søndag for hollænderne, der også var suveræne i kvindernes U23-løb, hvor de blev nummer et, to og tre. 

Løbets bedste dansker blev Kenneth Hansen, der på en placering som nummer 40 blev trukket ud af løbet. Det samme blev de resterende danskere Benjamin Justesen, Joachim Parbo og Tommy Moberg Nielsen.