Valgren skal hjælpe norsk stjerne til succes

16x9
Edvald Boasson Hagen kommer forhåbentlig ikke til at være den eneste på opløbsstrækningerne i klassikerne, hvis det står til Dimension Data-holdet. Foto: Dirk Waem / Scanpix Denmark

Michael Valgren kører nu for Dimension Data, hvor han blandt andet skal sikre sejre i klassikerne. Håbet er, at Boasson Hagen følger med i samme spor.

Norske Edvald Boasson Hagen levede ikke op til de forventninger, som Dimension Data-holdet havde til ham, inden klassikerne i 2018-sæsonen blev skudt i gang.

Nordmandens fjerdeplads i Dwars door Vlaanderen blev højdepunktet i et forår, hvor svingende resultater og flere ikke-gennemførte løb ikke var et særsyn.

Dimension Data vil forsøge at ændre på dette og har til denne sæson hentet Michael Valgren ind på holdet. Han skal forsøge at indfri klassikerforventningerne, imens det forhåbentlig også får en gavnlig effekt for Boasson Hagen.

- Det skønne ved holdet er nu, at holdet har flere muligheder i klassikerne. Det er ikke godt at stille til start i et løb med kun én supergod rytter, imens resten hverken kan følge med eller hænge på i finalen, siger sportsdirektør Rolf Aldag til TV 2 Norge.

- Med købet af Valgren og et par andre ryttere, håber vi på, at have flere med i finalen (i klassikerne, red.) end bare Edvald. Det er noget, vi alle kan profitere på.

Det er en fordel for Edvald og holdet at have forskellige kort at spille ud

Rolf Aldag, sportsdirektør Dimension Data

Dimension Data har forstærket sig markant

Foruden Michael Valgren har holdet blandt andet hentet Enrico Gasparatto og Roman Kreuziger, som alle kan levere et resultat i en klassiker.

Dermed håber sportsdirektøren på, at Edvald Boasson Hagen begynder at blomstre igen, da fokus ikke kun er rettet mod ham.

- Vi prøver at fjerne presset fra ham. At være den eneste på holdet, som kan skabe resultater, er ikke let. Og hvis alle ved, at der kun er én rytter fra Dimension Data, som kan gøre det, er det et vanskelig udgangspunkt. Nu bygger vi et miljø og en god gruppe til klassikerne, som kan forvandle Edvalds talent til resultater.

- Det er en fordel for Edvald og holdet at have forskellige kort at spille ud. Det er ikke altid den stærkeste rytter, der vinder, men det stærkeste hold. Det giver flere alternativer, når vi lægger taktikken, siger Aldag.

Edvald Boasson Hagen hentede kun to sejre i 2018-sæsonen. Hans første sejr kom på 2. etape i Tour of Norway. En måned senere fik han sin anden, da han blev norsk mester i enkeltstart. Derefter kom der ikke flere sejre i sæsonen.