Tinkov afviser planer om køb af Sky

16x9
Oleg Tinkov droppede at have et cykelhold på øverste niveau i 2016. Foto: Kenzo Tribouillard / Scanpix Denmark

Oleg Tinkov er ikke på vej tilbage til cykelsporten, som flere medier ellers har skrevet fredag. Det oplyser russeren selv.

På flere medier kunne cykelfans fredag formiddag læse, at Oleg Tinkov angiveligt har forsøgt at købe Team Sky, der efter sæsonen mister sin hovedsponsor.

Men allerede få timer efter rygternes opstandelse stod russeren selv frem og lagde låg på historierne om et comeback til cykelsporten, som han ikke har været en del af, siden han lukkede Tinkoff-mandskabet i 2016.

- Jeg planlægger ikke at komme tilbage til cykling på nogen måde, siger Oleg Tinkov til Cyclingnews, men fortæller, at han løbende har været i kontakt med Team Skys direktør, Sir David Brailsford, men ikke om et muligt køb.

Russeren fortæller, at han bakker den britiske holdejer op og håber, at han formår at finde en sponsor i tide til at redde det hold, der har været sportens mest succesfulde i en årrække.

- Jeg ønsker Dave (Sir David Brailsford, red.) al mulig held og lykke med at finde en ny sponsor, for cyklingen har brug for ham. Han og Lefevere (Patrick Lefevere, Deceuninck-Quick Steps ejer, red.) er gode for sporten. Jeg er ikke den rigtige, siger russeren.

I 2012 købte Oleg Tinkov sig ind i Bjarne Riis' cykelhold, der på daværende tidspunkt hed Team Saxo Bank. Allerede året efter blev danskeren købt ud, så Tinkov blev eneejer af holdet. Det var han indtil 2016, hvor holdet lukkede.

Team Sky har travlt

Det britiske storhold annoncerede i midten af december, at medieselskabet Sky efter 2019-sæsonen trækker sig som hovedsponsor for holdet, som selskabet har lagt navn til siden 2009.

Alvorligt nyt for briterne, der har været kendt for at arbejde med det største budget i cykelsporten, vurderede TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard sidste år.

- Sky har stået 100 procent for den allerstørste investering nogensinde i professionel cykelsport hen over de seneste ti år. Så hvis holdet vil forsætte med samme opsætning, er det et rekordstort beløb, det skal finde. Og traditionen tro er det svært at finde sponsorater i cykelsporten, sagde Nygaard i december.

Chris Anker Sørensen har tidligere oplevet en lignende situation, da han kørte for Bjarne Riis, og den nu tidligere danske holdejer var på udgik efter en ny hovedsponsor.

- Det springende punkt for Team Sky lige nu er, hvor hurtigt holdet kan finde en ny hovedsponsor. For hvis det ikke gør det ret hurtigt, begynder rytterne at søge andre steder hen, fordi de ikke tør vente længere, sagde Chris Anker Sørensen på dagen, hvor Sky kom med den overraskende nyhed.

Team Sky har vundet Tour de France seks ud af de seneste syv gange med rytterne Bradley Wiggins, Chris Froome og Geraint Thomas.