Belgisk stjerne fører rangliste, han ikke vidste eksisterede

16x9
Greg van Avermaet kendte ikke til indførslen af den nye rangliste for endagsløb. Foto: Manuel Bruque / Ritzau Scanpix

Den belgiske klassikerstjerne Greg van Avermaet fører ny rangliste for endagsløb, som den internationale cykelunion, UCI, har indført til denne sæson.

UCI’s verdensrangliste har til denne sæson fået en udvidelse, hvor der udover den velkendte verdensrangliste nu også er en rangliste for endagsløb og en rangliste for etapeløb.

Verdensranglisten for endagsløb er blevet indført for at sætte mere fokus på klassikerne og de store endagsløb, men Greg van Avermaet, der i øjeblikket fører ranglisten, var slet ikke klar over, at den nye rangliste var blevet indført.

- Jeg kender ikke ranglisten. Hænger den sammen med noget?, spurgte Greg van Avermaet, da belgiske Heet Laatste Nieuws forholdte ham til føringen på ranglisten.

Ranglisten for endagsløb tæller point, der er samlet ind i endagsløb gennem det seneste år og bliver opdateret hver uge. For at sætte mere opmærksomhed på ranglisten, bør man ifølge Greg van Avermaet indføre en førertrøje, som tidligere er blevet brugt, da der eksisterede en World Cup, der talte point fra de største løb.

- Hvis jeg ikke kender den, er der mange folk, der heller ikke gør. Det er problemet med alle de her klassementer. Måske kan det fungere, men de skal gøre det mere klart først. Hvis man laver en rangliste, bør man knytte en trøje til den, tilføjer belgieren.

Greg van Avermaet fører i øjeblikket ranglisten for endagsløb foran Michael Matthews. Bedste dansker er Michael Valgren, der ligger på sjettepladsen.