Europamester revser dopingkontrol: - Det er forfærdeligt

Victor Campenaerts har ikke fået besøg af dopingkontrollen en eneste gang, mens han har været i Afrika for at træne op til den nye sæson.

Den dobbelte europamester i enkeltstart, Victor Campenaerts, er i øjeblikket på træningslejr på noget utraditionelle kanter i Namibia i det sydvestlige Afrika. 

Her har han i over en måned forberedt sig på den nye sæson, hvor målene blandt andet er at vinde EM i enkeltstart for tredje gang og slå Bradley Wiggins' timerekord på banen. 

Og netop med sit alternative valg af træningsområde in mente, er belgieren dybt utilfreds med ikke at have fået besøg af dopingkontrollen i Namibia.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Alarmen burde være gået, siger Campenaerts ifølge ProCycling.

- Jeg er en af de bedste temporyttere i verden, og jeg er i et eksotisk land. Alligevel er jeg ikke blevet testet i over en måned. Jeg har overvejet at lægge en seddel på mit opholdssted med teksten: 'KOM OG TJEK MIG!'.

I cykelverdenen er der en generelt frygt for, at cykelstjernerne benytter perifere destinationer for at undgå at blive testet for doping, og selvom Campenaerts selv hævder ikke at have brudt reglerne, savner han alligevel mere opmærksomhed fra antidopingmyndighedernes side. 

- Jeg er ren, og derfor ville det være en utrolig dum investering at sende en dopingkontrollør for at tjekke mig. Men jeg synes, det er skuffende at dopingkontrollørerne ikke har været forbi i alt den tid, jeg har været her. 

- Rohan Dennis og Tom Dumoulin har haft en logisk udvikling på deres karriere, og jeg ser ingen grund til at mistænke dem, men hvis var taget på en træningslejr som denne, havde jeg gerne set dem blive tjekket, siger Belgieren. 

Foruden endnu en EM-titel vandt Victor Campenaerts også bronze ved VM i 2018.