Valgren og norsk stjerne kan blive 'rigtig farlig duo', siger Bak

16x9
Lars Bak er kommet godt i gang på sit nye hold Dimension Data, hvor han skal støtte Edvald Boasson Hagen og Michael Valgren i klassikerne. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Lars Bak har stor tiltro til Michael Valgren og Edvald Boasson i forårsklassikerne, hvor han tror på store resultater fra den skandinaviske duo.

Efter en skræksæson i 2018 har Dimension Data, som endte sidst på World Tour-ranglisten, lavet flere udskifter på holdet.

Ind er kommet blandt andre de to danskere Michael Valgren og Lars Bak, der skal forstærke klassikertruppen på det sydafrikanske hold.

Michael Valgren er sammen med nordmanden Edvald Boasson Hagen tiltænkt kaptajnroller i forårsklassikerne, og Lars Bak tror, at den skandinaviske duo kan blive giftige i løbet af foråret. 

- Michael Valgren og Edvald Boasson Hagen er vores to våben i klassikerne. Edvald ser virkelig tændt ud, og det har været godt for hans selvtillid at vinde enkeltstarten i Valencia Rundt. Han kan køre rigtig stærkt i klassikerne. Hvis ham og Valgren rammer topformen sammen, så kan de blive en rigtig farlig duo og gøre hinanden bedre, siger Lars Bak til TV 2 SPORT.

Skal vænne sig til nye farver

Den danske hjælperytter har senest været i aktion søndag i det spanske etapeløb Volta a la Comunitat Valenciana - også kaldet Valencia Rundt.

Her måtte Lars Bak trække i arbejdstøjet for Edvald Boasson Hagen, der havde førertrøjen på løbets første tre etaper.

Selvom hjælperytteren kun har repræsenteret sit nye hold i godt halvanden måned, så føler han, at han er faldet godt til i de nye rammer.

- Jeg været syv år på Lotto Soudal, så alle de nye materialesponsorer er nye for mig. Man skal lige vænne sig til, at når man kommer ud i forplejningszonen, så er det ikke en rød trøje, man skal kigge efter, men mere en hvid og en grøn, når man skal gribe sin slynge. Jeg skal lige vænne mig til de nye farver, men jeg synes allerede, at jeg er ved at være godt inde i rutinerne.

Håber på egen chance

På Dimension Data er Lars Bak hentet ind som hjælperytter til især klassikerne. Men den 39-årige silkeborgenser vil også opsøge sine egne muligheder, hvis de skulle opstå i løbene.

- Det kan være, at man kan få en chance i Paris-Roubaix, hvis man rammer udbruddet. Det er sådan et løb, hvor man kan skyde lidt mere med spredehagl. Vi går efter et topresultat i alle klassikerne, og som udgangspunkt er min rolle at være 100 % hjælperytter. Men cykelløb kan man ikke altid forudse, så man skal altid opsøge muligheden, hvis den kommer, og det vil jeg også prøve, tilføjer Lars Bak.

Lars Bak kører i næste uge Volta ao Algarve, inden han i næste måned skal køre Paris-Nice.