Uheldig dansk debutant kan snart træne igen

16x9
Rasmus Byriel Iversen styrtede i sit første løb som professionel. Foto: Lotto Soudal / www.lottosoudal.be

Rasmus Byriel Iversen er kommet sig relativt hurtigt efter et styrt i januar, hvor han brækkede kravebenet.

Efter en begivenhedsrig debut som professionel kan Rasmus Byriel Iversen se frem til et hurtigt comeback for Lotto Soudal.

Den danske cykelrytter brækkede kravebenet i sit allerførste løb for holdet, men ifølge mandskabets læge er han snart tilbage på landevejene.

- Rasmus Iversen, der brækkede kravebenet under Challenge Mallorca, har været igennem en succesfuld operation. Han har fået nogle specielle øvelser, han kan lave derhjemme, og jeg forventer, han snart vender tilbage til træningen. Først når han har trænet på landevejene, kan vi finde ud af, hvornår han kan køre løb igen, siger Lotto Soudals holdlæge Servaas Bingé i en pressemeddelelse.

Rasmus Byriel Iversen er allerede begyndt at cykeltræne derhjemme.

Tidligere i februar har han delt et billede, hvor han sidder på en hometrainer i bar overkrop. Arret fra operationen er ganske tydelig til venstre på billedet.

Ud over styrtet i Challenge Mallorca havde Rasmus Byriel Iversen en ganske imponerende debut. Han sad i udbrud det meste af dagen, inden han blev hentet af feltet med omkring 30 kilometer til mål.

- Jeg havde en ret sindssyg debut i dag. Jeg var i morgenudbruddet, hvor jeg vandt bjergprisen samt blev den mest angrebsivrige. Efter vi blev hentet, hjalp jeg resten af Lotto Soudal-folkene med at komme i position, men så var der et stort styrt. Og her er jeg, skrev Byriel på Twitter efter sin debut.

Rasmus Byriel Iversen har skrevet kontrakt med det belgiske World Tour-hold til enden af 2020.