Cykling

Danske talenters prøve hos storhold 'gik over forventning'

I 2017 vandt Julius Johansen juniorenes verdensmesterskab, da han kørte alene over målstregen i Bergen. Jonathan Nackstrand / Scanpix Denmark

Januar måned bød på lidt mere sol end normalt for Jakob Egholm og Julius Johansen, der blev inviteret med til Spanien.

Da storholdet Deceuninck - Quick Step var på træningslejr i Calpe før sæsonstarten, var det i selskab med to unge danskere.

Jakob Egholm og Julius Johansen, der begge er tidligere juniorverdensmestre i landevejscykling, fik nemlig to af det belgiske mandskabs i alt fire invitationer. Det bekræfter begge ryttere over for TV 2 SPORT.

- Det gik rigtig, rigtig godt og over forventning, siger Julius Johansen.

- Det var en super god uge, vi havde sammen. Det var sjovt at komme på tæt hold og se, hvordan de gør tingene på World Touren. Jeg fik noget rigtig, rigtig god træning, fortæller Jakob Egholm, der efter eget udsagn har fået positiv feedback efter ugen i det spanske.

TV 2 SPORT har desuden været i kontakt med Deceuninck - Quick Steps danske sportsdirektør Brian Holm, der fortæller, at han har haft en finger med i spillet.

- Jeg har anbefalet dem til trænerne. Selvfølgelig har vi en lang liste med talenter, men med Mørkøvs og Asgreens præstationer har de fået øjnene op for danskerne, siger Holm.

- Vi er glade for at have dem med. Det er godt dansk cykling, når vi tager de unge mennesker med. Og det er godt for drengene at komme ned og se, hvordan de professionelle lever og træner.  

OL spænder ben for skifte

Det er andet år i træk, 19-årige Julius Johansen er med på Deceuninck - Quick Steps træningslejr før sæsonen. Særligt en oplevelse på turen har bidt sig fast hos den unge ColoQuick-rytter.

- Vi skulle køre nogle små løb i træningen, hvor vi kørte i grupper af fem mand for at træne vores afslutning. Vi kørte tre kilometer. Den første med rulleskift, og de sidste to kilometer kørte vi rent cykelløb, fortæller han.

- Fra morgenstunden havde en af sportsdirektørerne sagt i sjov, at der var en kontrakt på spil, hvis man vandt ét af løbene, og der var en god kontrakt, hvis man vandt to. 

- Jeg startede ret godt ved at vinde det første, og jeg blev så nummer to og tre i de næste. Og så vandt jeg også det sidste, hvor vi kørte i timandsgrupper. Det var vanvittigt fedt.

Så du har kontrakten på bordet eller hvordan? 

- Desværre. Det er nok ikke helt sådan, det fungerer. Det er noget, jeg drømmer om, men nu venter der lige et OL først, og det fylder meget for mig. De to ting skal kombineres, hvis det overhovedet skal kunne lade sig gøre.

Julius Johansen er blandt de ryttere, der kæmper for at komme med det danske banelandshold - først til VM i slutningen af februar, siden til OL i 2020. Derfor er han ikke klar til at overgive sig 100 procent til en karriere som landevejsrytter på fuld tid.

Ingen underskrifter

Trods den positive feedback fra Deceuninck - Quick Step forventer Jakob Egholm heller ikke, at et skifte til storholdet er under opsejling for ham.

- Lige nu er jeg bare glad for at være der, hvor jeg er. Jeg har lige været på træningslejr med mit nye hold, og det er nogle super fine mennesker, som jeg har det rigtig godt med, siger 20-årige Egholm, der står foran sin første sæson som professionel på det amerikanske hold Hagens Berman Axeon.

Sidste sæson skrev Deceuninck - Quick Step kontrakt med danske Kasper Asgreen midt i sæsonen, men Brian Holm forventer ikke at se noget lignende i år.

 - Der er ikke nogen, der skriver under nu. Der er lukket. Jeg er ikke chefen for det, men jeg tror ikke, der kommer nogen. Vi følger rytterne hele tiden, og det er klart: Jeg følger mest de danske, mens belgierne følger de belgiske. Sådan prøver vi allesammen at proppe vores ryttere ind, forklarer sportsdirektøren.

Deceuninck - Quick Step imponerede alt og alle ved at vinde 73 sejre i sidste sæson. Cykelholdet har i øjeblikket tre danskere på kontrakt. Foruden Kasper Asgreen er Michael Mørkøv og Mikkel Honoré at finde på det belgiske cykehold.