Tour de France

Det får Tour-starten af betydning for Danmark som land

Det er godt for dansk turisme, at Tour de France vil starte i Danmark i 2021, mener Dansk Erhverv og Horesta.

Efter at Tour de Frances direktør, Christian Prudhomme, i et interview med franske Europe 1 har bekræftet, at Tour de France starter i Danmark i 2021, udtrykker flere organisationer glæde over nyheden.

Både erhvervsorganisationen Dansk Erhverv og Horesta, brancheorganisation for hotel,- restaurant- og turisterhvervet, ser gode perspektiver i en Tour de France-start i Danmark.

- Det er en helt fantastisk nyhed. Intet mindre. Og det siger jeg ikke kun som sportsinteresseret. For så stor en begivenhed tiltrækker enorm interesse fra hele verden, og vi vil opleve en sand invasion af sportsturister.

- Tour de France-start i Danmark vil give et turismeboom, som vil komme dansk erhvervsliv til gode. Og tv-billederne fra løbet vil gå verden rundt og give Danmark uvurderlig reklame, skriver Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

'Vil tiltrække tusindvis af gæster'

Administrerende direktør i Horesta Katia K. Østergaard vurderer, at begivenheden vil tiltrække mange turister på både kort og lang sigt.

- Det vil tiltrække tusindvis af gæster, og det vil skabe betydelig omsætning på hoteller, i restauranter og i detailhandlen. Undersøgelser har vist, at har man først været i Danmark én gang, er man mere tilbøjelig til at komme hertil igen.

- Derfor vil hele Tour de France-karavanen med tusindvis af tilskuere, journalister, officials og medarbejdere på de enkelte teams være potentielle turister fremover, siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge Christian Prudhommes udtalelser i interviewet med Europe 1 vil Danmark få tre etaper.

Han understreger Danmarks cykelkultur, talenter inden for sporten og kongehusets forbindelser til Frankrig som værende afgørende for valget.

- Vi har en stærk cykelkultur herhjemme. Og cykling er måske den bedste sportsgren af alle at få til København, skriver Brian Mikkelsen.

- Danmark er det oplagte sted at skyde Touren i gang, for vi har en unik cykelkultur. Det bliver historisk, ingen tvivl om den sag.

Sådan bliver etaperne

Prudhomme fortæller til Europe 1, at de første tre etaper i 2021 skal afvikles i Danmark, inden der er en hviledag, så Tour-karavanen kan fragtes længere sydpå.

Første etape forventes at blive en 13 kilometer lang enkeltstart i København.

Anden etape strækker sig over 190 kilometer. Rytterne begynder i Roskilde, inden de slutter i Nyborg. Ifølge Europe 1 tyder det på, at etapen slutter omkring det sidste stykke af Storebæltsbroens vestlige side.

Vejle lægger startby til sidste etape i den danske Tour-start. Derefter vil rytterne bevæge sig ud på 170 kilometer, inden de kører over målstregen i Sønderborg.