Tour de France

Riis har stor Tour-drøm: - Man skulle være et skarn...

Bjarne Riis' cykelhold fik styr på økonomien til denne sæson, da Waoo valgte at fortsætte som sponsor. Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Bjarne Riis vil arbejde for at få Team Waoo bragt i spil til en plads i Tour de France i 2021.

Den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis drømmer om at have en rolle, når Tour de France i 2021 lægger vejen forbi Danmark og cykler tre etaper. Det siger han i et interview på Team Waoos Facebook-side.

- Som dansker, tidligere World Tour-holdejer og stadigvæk holdejer på et eller andet niveau i dag, så skal man da være et skarn, hvis man ikke har ambitionen og en drøm om at kunne være med til en Tour-start i Danmark. Det er da helt sikkert, der er nogle tanker der.

- Men det er jo ikke noget, der bare lige lykkes. Det er et langt, sejt træk og en masse arbejde og forberedelse, hvis det skal lade sig gøre. Men samtidig vil jeg også mene, det er helt okay at have ambitionerne, siger Bjarne Riis.

Næste skridt skal snart komme

Hans hold kører på kontinentalniveau, hvilket er det tredjehøjeste i cykelsporten. Ud over at holdet skal løftes til prokontinentalniveau, skal holdet også have held til at få et wildcard af Tour-ledelsen for at kunne deltage. Et løfte, der skal foretages meget hurtigt ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- De skal skynde sig at komme på prokontinentalniveau, og det skal allerede være næste år. Det bliver for svært at kvalificere sig, hvis man først tager skridtet det år, hvor Touren er i Danmark. Men de skal vise sig frem nu, og det må være deres store mål.

- Der er ingen tvivl om, det kræver mange penge, men der må åbne sig nogle økonomiske muligheder i cykelsporten med en start i Danmark. Riis har store ambitioner, og de budgetter er svære at finde, men han går ikke på kompromis med sig selv. Og så skal de finde attraktive ryttere, som vi har flere af i dansk regi, siger Rolf Sørensen.

Riis' planer ændrer sig ikke

Over for TV 2 SPORT uddyber Bjarne Riis sine tanker om deltagelsen ved en Tour-start på dansk grund.

- Mine og vores planer ændrer sig ikke, fordi der er Tour-start i Danmark. Det gør kun, at vi er endnu mere motiverede og opsatte på at få et hold, der eventuelt kan være med. Vi har stadigvæk de samme ambitioner om at være med i verdenseliten på et tidspunkt. Kan vi så være med til Tour-start i Danmark, vil det bare være endnu mere spændende.

Er det realistisk?

- Måske, måske ikke. Det ved vi ikke. Vi ved, at det er svært og ikke bare sker natten over. Men vi har ambitionerne, og vi arbejder på det. Så må vi se, om det lykkes, siger Bjarne Riis.

Hvis ikke vinderen af løbet i 1996 selv får et hold med i Touren eller på andre måder skal være involveret, så forventer han at stille sig op i vejkanten som tilskuer.