Tour de France

Statsministeren bekræfter: Tour de France kommer til Danmark

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter torsdag på et pressemøde, at Tour de France starter i Danmark i 2021.

Se ekstraudsendelsen om Tour-starten på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 17.30.

Tour de France kommer til Danmark i 2021, hvor der skal køres tre etaper.

Det bekræfter Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i en pressemeddelelse udsendt af Erhvervsministeriet.

Efterfølgende er den danske Tour-start også bekræftet på et pressemøde på Københavns Rådhus, hvor Frank Jensen var flankeret af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Tour-direktør Christian Prudhomme.

- Der var engang. Sådan begynder mange eventyr. Og i dag skriver vi endnu et dansk eventyr, eller vi bekræfter det i det mindste. Det var ikke fake news i går. Det er en drøm, der går i opfyldelse.

- Denne mulighed faldt ikke ned fra himlen. Det er resultatet af hårdt og dedikeret arbejde. Tak til alle, der har være involveret, I har gjort et fantastisk stykke arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

De tre etaper i Danmark skal køres 2., 3. og 4. juli 2021.

Løbsdirektør: Naturligvis skal Tour de France til Danmark

Den første etape er en enkeltstart i København. Dernæst køres der cirka 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg, hvilket betyder, at Tour-feltet passerer Storebæltsbroen. Den tredje etape er fra Vejle til Sønderborg.

I de kommende dage skal Lars Løkke Rasmussen og Christian Prudhomme køre igennem de tre ruter i bil. Erhvervsministeriet forventer, at over 900.000 tilskuere vil følge Touren på de danske landeveje.

Ifølge Tour-direktør Christian Prudhomme var det åbenlyst, at Touren blev nødt til at komme forbi cykelglade Danmark.

- Naturligvis blev Tour de France med verdens bedste professionelle cykelryttere nødt til at komme til Danmark og til København - verdens bedste land og by for hverdagscyklisme.

- Grand Départ Copenhague - Danemark 2021 er et rendezvous, som skal fejre den gensidige inspiration mellem hverdagscyklisme og professionel cykelsport, siger Prudhomme.