Tour de France

To ting er afgørende for dansk Tour-succes, mener engelsk kommentator

Ned Boulting, der er en britisk cykelkommentator for ITV, fremhæver nogle ting, der skal lykkes, for at Tour de France i Danmark bliver en succes.

Se en ekstraudsendelse om Tour-starten på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 17.30.

Der kommer til at være sommerstemning i de danske gader, når Tour de France i 2021 starter i København med en enkeltstart.

Anden etape begynder i Roskilde og slutter i Nyborg, efter at rytterne har været en tur over Storebæltsbroen. Og netop broen og vinden, som arrangørerne håber, der kommer til at få indflydelse, er helt afgørende for, om man vil huske tilbage på starten i Danmark.

- Der er to ting, der er nødt til at ske. Denne ene er fra et turist-perspektiv: Solen skal skinne, landet skal se smukt ud, og alle skal nyde synet af cykelløb, siger Ned Boulting, der er en britisk cykelkommentator for ITV, til TV 2 SPORT.

- Det andet er, at det samtidig skal være et godt løb. Fra et sportsligt synspunkt må man håbe på, at vinden kommer til at blæse, så det bliver et interessant løb. Det er altid en svær balance, men fra hvad jeg har hørt, lyder det til, at det bliver et fantastisk løb i Danmark, og jeg ser frem til det.

Det er logisk, at Touren kommer til Danmark

Cykeleksperten fortæller, at starten i Danmark kan blive spektakulær, og det er især Storebæltsbroen, der skal være med til at skabe løbet. Turen over den kan gøre, at starten vil blive noget særligt.

- Fra et sportsligt synspunkt må man håbe på, at vinden blæser den dag, så vi kan få et godt løb. Det kommer til at være det definerende billede af starten, når man om 10 år ser tilbage på løbet, siger Boulting.

København er en faktisk by, og jeg tror, at den kommer til at se fantastisk ud om nogle år

Ned Boulting, cykelkommentator hos ITV

- Jeg håber, at det er broen, man husker, da det er unikt, og Touren har ikke haft noget lignende. Det bliver et godt syn. Man kan ikke vinde Tour de France i Danmark, men man kan helt sikkert tabe den.

Det er ikke første gang, at Touren starter uden for de franske grænser. Eksempelvis i år starter det store franske etapeløb i Belgien og Bruxelles for at hylde legenden Eddy Merckx.

Det er dog helt andre grunde, som er med til at sende starten til Danmark.

- Jeg synes, at det er meget logisk, at Touren starter i Danmark. Det er et oplagt sted for Tour de France at tage hen. Der er en god generation af unge, danske ryttere. Der er en stærk cykelkultur og en historie med at være konkurrencedygtige i Tour de France.

- København er en faktisk by, og jeg tror, at den kommer til at se fantastisk ud om nogle år, siger cykelkommentatoren.

Se en ekstraudsendelse om Tour-starten på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 17.30.