Tour de France

En novemberdag i 2015 blev afgørende for dansk Tour-start

Direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, blev overbevist om, at løbet skulle til Danmark efter en middag i fint selskab.

I november 2015 besøgte Tour de Frances løbsdirektør, Christian Prudhomme, Danmark. Et besøg, der gjorde stort indtryk på franskmanden.

For det var ikke hvem som helst, som han mødtes med dengang, fortæller Alex Pedersen, der er en af initiativtagerne til Tour de France i Danmark.

- Han deltog i en uofficiel middag på Marienborg, hvor også kronprins Frederik var med, siger Alex Pedersen.

Det specielle i arrangementet var, at Tour de France og de ansvarlige for det danske Tour de France-bud ikke havde lavet nogle former for aftale omkring en eventuel start i Danmark.

- Da vi kørte hjem deroppe fra, sagde Prudhomme til mig i bilen, at han aldrig havde spist middag med sådan et fint selskab, før han havde lavet en aftale med en arrangør, siger Alex Pedersen.

- Dér begyndte vi at få lidt medvind i processen om at få Tour de France til Danmark, tilføjer han.

Kontraktforhandlingerne om en Tour de France-start i Danmark begyndte i efteråret 2018, og her blev Alex Pedersen ret sikker på, at aftalen blev en realitet.

- Da vi begyndte kontraktforhandlingerne i efteråret sidste år, så tænkte vi, at ”mon ikke vi får landet den”.

Onsdag aften blev der så stiftet et selskab, der indeholder staten og de fem kommuner, som Tour de France skal køre igennem.

Et selskab, som Alex Pedersen er konstitueret direktør for og som er med i planlægningen af ruterne på de tre etaper.

- Vi skal høre på ASO's (løbets arrangør, red.) ønsker og se på, hvordan vi får solgt Danmark bedst muligt, siger Alex Pedersen.

Tour de France skal køres i Danmark fra den 2.-4. juli 2021. Første etape bliver kørt i København. Anden etape går fra Roskilde til Nyborg, mens tredje etape bliver kørt fra Vejle til Sønderborg.