Cykling

- Det var forventet, siger Fuglsang om erobring af førertrøjen

Jakob Fuglsang ligner nu en vinder af løbet Vuelta a Andalucía, efter han lørdag overtog førertrøjen.

Astanas Jakob Fuglsang er på vej mod sæsonens bedste resultat. På fjerde etape af Vuelta a Andalucía kørte danskeren over målstregen som nummer syv, men i det samlede klassement betød det, at han nu overtager førertrøjen fra belgiske Tim Wellens.

Inden etapen var Fuglsang kun syv sekunder efter belgieren, og fordi lørdagens etape var meget kuperet, så er Fuglsang ikke overrasket over, at han nu fører løbet.

- Vi tog førertrøjen, og selvom det var forventet, så var det ikke nemt. Tingene skulle klappe ét hundrede procent, og holdet kørte super stærkt, siger Jakob Fuglsang.

Vuelta a Andalucías sidste etape bliver kørt søndag – en etape, der er knapt så udfordrende som lørdagens. Derfor tror danskeren på at kunne beholde førertrøjen.

- Det ser ud til at blive en relativ let dag i morgen, som vi burde kunne kontrollere med det hold, vi har, siger Jakob Fuglsang.

Skulle det gå galt for Fuglsang, så er danskerens holdkammerat fra Astana Ion Izagirre på andenpladsen med syv sekunder op til danskeren. Pello Bilbao, en anden af Fuglsangs holdkammerater, ligger nummer fire.

Ifølge Fuglsang betyder det, at Astana i hvert fald er sikre på at vinde løbet

 - Hvis jeg taber førertrøjen, så er Izagirre lige bag mig, og vi har også en mand på fjerdepladsen, så vi skal nok kunne køre den hjem, siger Jakob Fuglsang.

Sidst Jakob Fuglsang vandt et etapeløb var i juni 2017. Her stod han øverst på skamlen i Critérium du Dauphiné.