Cykling

Fuglsang vinder sit første etapeløb siden 2017 med få sekunder

Jakob Fuglsang hentede sin første etapeløbssejr siden maj 2017, da han søndag vandt Vuelta a Andalucía, også kendt som Ruta del Sol.

33-årige Jakob Fuglsang kunne juble med sine holdkammerater, da han passerede målstregen på sidste etape i Vuelta a Andalucía, selvom han ikke passerede den først.

Danskeren kunne i stedet juble over, at han har vundet løbet samlet. Fuglsang vandt med syv sekunder til holdkammeraten Ion Izagirre. Matteo Trentin, der er forsvarende europamester, vandt etapen i en spurt.

- Holdet gjorde igen en fantastisk indsats. De arbejdede super hårdt fra starten af etapen. Jeg er super glad, siger Jakob Fuglsang efter etapen til Eurosport.

Jakob Fuglsang overtog førertrøjen efter den bjergrige 4. etape, hvor han vristede den fra Lotto Soudals Tim Wellens.

Astana besatte tre af de fire første pladser, da Pello Bilbao sluttede som samlet nummer fire.

Fuglsang snuppede førertrøjen fra Tim Wellens på lørdagens bjergetape, hvor belgieren ikke kunne følge med de øvrige folk i toppen af klassementet.

Søndagens etape var kuperet og hård til at begynde med, men de sidste godt 20 kilometer ind til den korte målbakke var helt flade.

Jakob Fuglsang vandt med syv sekunder foran Ion Izagirre, der er danskerens holdkammerat.

Astana holdt et højt tempo i front af feltet, selv om kun en enkelt og ufarlig udbryder lå alene i front med et ganske lille forspring.

Samtidig var der en del modvind på sidste del af etapen, og det drænede den angrebslyst, som nogle ryttere ellers kunne sidde med.

Som forventet endte det i en massespurt på den lille bakke op mod målet. Her åbnede Trentin tidligt, og ingen var i stand til at følge med den spurtstærke italiener.

Det lykkedes ikke at vinde en etape for Fuglsang, men danskeren endte på andenpladsen på to af de fem etaper.

33-årige Jakob Fuglsangs største triumf kom i 2017, hvor han vandt World Tour-etapeløbet Critérium du Dauphiné foran prominente navne som Chris Froome og Richie Porte. Andalusien Rundt rangerer lavere.

Derudover vandt Fuglsang i 2016 OL-sølv i linjeløbet i Rio de Janeiro.