Cykling

- Måske er jeg tilbage, siger Jakob Fuglsang efter succes

33-årige Jakob Fuglsang håber, at de positive takter i begyndelsen af sæsonen kan være et tegn på, hvordan resten af året forløber.

Jakob Fuglsang er på vej mod sin første etapeløbssejr siden maj 2017.

Søndag skal han forsøge at forsvare førertrøjen og sit forspring på syv sekunder ned til nummer to på femte og sidste etape i Vuelta a Andalucia. Her venter der en lettere kuperet dag med en kategori 3-stigning med 33 kilometer til mål, som kan blive afgørende.

Formår den danske Astana-rytter at holde stand, bliver det hans første etapeløbssejr siden karrierens absolut største i juni for to år siden, da han foran stjerner som Richie Porte, Dan Martin og Chris Froome sejrede i Criterium du Dauphiné. Siden er de samlede sejre i etapeløb udeblevet, og nu håber han på, at en førertrøje efter søndagens etape kan blive begyndelsen på flere af slagsen.

- Siden OL (i 2016, hvor han blev nummer to, red.) har jeg følt mig mere selvsikker og har haft en større rolle på holdet. Jeg forbedrer mig stille og roligt, og det kommer tilbage til dér, hvor jeg måske var tidligere. Det er jeg superglad for, siger den 33-årige dansker til Cyclingnews.

Jakob Fuglsangs kasakhstanske mandskab befinder sig inden søndagens etape i en fordelagtig position. Formår Jakob Fuglsang ikke at holde fast, har de på andenpladsen i løbet Ion Izagirre til at tage over. Det, håber danskeren dog ikke, bliver nødvendigt.

- Der er en del stigninger på sidste etape, men på papiret er den ikke så hård, og jeg er ret sikker på, at vi klarer den i morgen (søndag, red.).

Klassement inden sidste etape.

Skal igen være Tour-kaptajn

Jakob Fuglsang kommer ind til denne sæson et stort mål: at gøre det godt i årets Tour de France. Her er han igen udset til at være storholdets kaptajn, selvom han sidste år i samme rolle havde ønsket et bedre resultat. Her blev det til en placering som nummer 12.

- Jeg er glad for, de stadig tror på mig, og jeg får lov til at få chancen igen. Det er den af de tre Grand Tours, jeg bedste kan lide og helst vil satse på, hvis jeg selv skulle vælge, sagde han i december til TV 2 SPORT.

Hans bedste placering ved Tour de France var i 2013, da han endte som nummer syv.