Cykling

Cavendish husker ikke, ’hvordan det føles at være normal mere’

Mark Cavendish har været ramt af mange skader og meget sygdom. Så meget, at han ikke ved, hvad en normal følelse i kroppen er længere.

Én af historiens største sprintere kører igen cykelløb, efter han i flere perioder har siddet ude med kyssesyge og hjernerystelse.

Nu er han dog tilbage, selvom det ikke er helt, som han husker.

- Jeg ved ikke, hvordan det føles at være normal mere efter at have været syg i de seneste to år, siger Mark Cavendish ifølge Cyclingnews.

Briten fik første del af sin 2017-sæson ødelagt på grund af kyssesyge. Starten af hans 2018-sæson blev skæmmet af tre styrt i træk, som resulterede i en hjernerystelse.

Efter at være kommet tilbage efter skaden fik han igen konstateret kyssesyge. Det holdt ham ude fra august og helt indtil slutningen af januar i år.

- Helbredet er det vigtigste. Derhjemme er min familie rask, og jeg prøver bare at blive helt frisk. Det har været frustrerende, for sygdommen og skaden har ikke været min skyld, siger Cavendish.

Mark Cavendish kører nu sit andet cykelløb i træk i 2019 i denne uge. Dimension Data-rytteren stiller op i UAE Tour i De Forenede Arabiske Emirater.

- UAE Tour giver mig en perfekt mulighed for at køre et langt etapeløb, og det foregår endda på et sted, som jeg godt kan lide at være, siger Cavendish.

Mark Cavendish har vundet næstflest etaper i Tour de France-historien. Sprinteren fra Isle of Man har kørt først over stregen hele 30 gange i Touren. Cavendish har vundet den grønne pointtrøje i løbet en enkelt gang.