Cykling

Danmark reddet af New Zealand: Klar til at køre om VM-bronze

Et klart nederlag til Storbritannien blev reddet af en skidt New Zealandsk tid, der sender Danmark videre til en duel om medaljer.

Det så ikke så godt ud, da det danske fire kilometer-hold rullede over stregen onsdag aften.

Danmark var over fire sekunder langsommere end Storbritannien i det tredje af fire semifinaleheats, men med hjælp fra New Zealand skal Danmark alligevel køre om VM-bronze.

- De kører et sekund langsommere end i kvalifikationen, og jeg tror simpelthen, de mister en mand for tidligt. Samtidig tænker jeg også, de satser hårdt for at komme i finalen, og det kan jeg et eller andet sted godt lide, sagde TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen under kommenteringen.

Med tiden 3:55.602 klemte Danmark sig videre som den fjerdebedste nation – omkring 10 sekunder hurtigere end New Zealand.

Det betyder, at Danmark skal køre mod Canada i det, man kalder for bronzefinalen. Australien og Storbritannien mødes i guldfinalen efter at have kørt følgende tider:

  • Australien: 3:51.529
  • Storbritannien: 3:51.635
  • Canada: 3:54.670
  • Danmark: 3:55.602

Ved VM i Pruszków består det danske banelandshold af Casper Folsach, Rasmus Pedersen, Lasse Norman og Niklas Larsen.

Kvartetten måtte vente en smule med at komme på banen, da et stort styrt i kvindernes scratch havde ødelagt noget af banen. Amalie Dideriksen var en af hovedpersonerne i styrtet, som du kan læse mere om her.

Danmark skal køre bronzefinale torsdag, hvor Dideriksen holder fri. Hun skal til gengæld køre både omnium og parløb i weekenden. 

VM i banecykling sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.