Cykling

Kæmpe styrt spolerer Dideriksens VM-drøm - problemer med vejrtrækningen

Amalie Dideriksen var involveret i et stort styrt under den næstsidste omgang i scratch.

Amalie Dideriksen vågnede brat fra drømmen om en VM-medalje i scratch.

På den næstsidste omgang røg hun pludselig i gulvet, hvor hun kurrede videre med en stor del af de andre ryttere. Fra den mest ærgerlige placering i hallen kunne de se nogle få ryttere køre videre mod mållinjen.

- Hun har en lille smule problemer med at trække vejret helt i bund. Vi er lidt af den opfattelse, at hvis hun ikke meget snart kan trække vejret helt i bund, så får vi hende tjekket på hospitalet. Løbslægen har allerede kigget på hende, og vi ser tiden an, siger den assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard til TV 2 SPORT.

Britiske Elinor Barker og hollandske Kirsten Wild var blandt dem, der undslap massestyrtet, og uden danskeren kunne de spurte om sejren få hundrede meter senere.

Her var Barker hurtigst. Hun vandt VM-guld foran Wild og belgiske Jolien D’Hoore på tredjepladsen.

TV 2 SPORT arbejder på at få en kommentar fra Dideriksen, der havde håbet på en medalje igen i år. 

- Sidste år fik jeg bronze, så det vil være helt fantastisk at tage en medalje igen, men der er rigtig mange stærke til start, sagde hun inden løbet.

Det store styrt gik ikke kun ud over Dideriksens medaljedrømme. Det gik også ud over banen, der måtte kittes sammen på grund af skader på gulvets overflade. 

Ømme ribben

Den assisterende landstræner fortæller, at Amalie Dideriksen hverken har slået sin skulder eller kraveben, som man ellers ofte ser cykelryttere gøre. Det er derimod et eller flere ribben, der volder problemer. 

- Der er ingen grund til at tro, at noget er brækket. Hvis der er noget, der er brækket, så skulle det være et ribben. Bekymringen lige nu er, om et ribben er bukket eller brækket. Lægen har af gode grunde ikke røntgenøjne, og derfor bliver vi nok nød til at tage af sted, siger Lollesgaard med en henvisning til hospitalet. 

Ud over scratch skal Amalie Dideriksen også køre omnium. Derudover deltager hun i parløb sammen med Julie Leth. 

VM fra polske Pruszków vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.