Her er de danske cykelstjerner, der nærmer sig kontraktudløb

16x9
Magnus Cort, Jakob Fuglsang og Lars Bak hører blandt de otte danske World Tour-ryttere, der har kontraktudløb ved udgangen af 2019. Foto: Philippe Lopez / Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Flere af Danmarks bedste cykelryttere står foran en skillevej. Med den følger et større pres ifølge erfarne Lars Bak.

Sæsonen 2019 kan blive Lars Baks sidste som cykelrytter på topniveau. 

Den 39-årige danskers kontrakt med Dimension Data udløber efter sæsonen, og han er fortsat uafklaret om, hvad der så skal ske. Bak er bare en af i alt otte danske World Tour-ryttere, for hvem 2019 byder på kontraktforhandlinger (læs mere om de øvrige i grafikken længere nede).

Jeg gider ikke ende som et ringvrag

Lars Bak, cykelrytter

Silkeborgenseren, der i øjeblikket kører sin 19. sæson, er ikke i tvivl om, at aftalens udløbsdato bliver et tema for dem alle.

- Om du har et eller to år tilbage af din kontrakt, bliver du altid vurderet på dit sidste løb, men når man står med et år tilbage af sin kontrakt, er der pres på fra starten af sæsonen, siger han til TV 2 SPORT.

Men selvom presset kan mærkes helt fra sæsonstart, er det først i sommerperioden, det for alvor topper. 

- Når du kommer til juni, begynder det at stresse dig. Uden tvivl. Der skal man til at snakke med nogle hold, forklarer Lars Bak.

- Mange hold laver et overblik over, hvem de vil forlænge med og have fat i i starten af maj. Så er der selvfølgelig altid nogle ryttere, man vil se an løbende, men de helt store stjerner skriver under allerede 1. maj.

Trods sin - i cykelmæssig forstand - høje alder mærker Lars Bak fortsat ikke den store lyst til at parkere raceren. Han vil imidlertid ikke fortsætte for enhver pris.

- Hvis jeg gør mit job godt hele sæsonen, kan jeg blive tilbudt en kontrakt, selvom jeg er 40 næste år. Men jeg er stadigvæk så ærekær, at jeg vil gøre det godt hver gang. Jeg gider ikke ende som et ringvrag, fastslår den danske veteran.

Otte har kontraktudløb

Lars Bak, Matti Breschel, Asbjørn Kragh Andersen, Christopher Juul-Jensen og Magnus Cort er alle med, når klassikersæsonen skydes i gang med Omloop Het Nieuwsblad lørdag. 

Løbets deltagerliste omfatter desuden Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Casper Pedersen (Sunweb), Mads Würtz Schmidt (Katusha) og sidste års vinder, Michael Valgren (Dimension Data).