Cykling

Fransk stjerne græd, da han hørte holdkammerats indrømmelse

Thibaut Pinot føler sig forrådt af Georg Preidler, der har indrømmet at have fået tappet blod til en blodtranfusion. Luk Benies / Scanpix Denmark

Thibaut Pinot fældede en tåre, da han hørte, at Georg Preidler har indrømmet at have fået tappet blod med henblik på at bloddope sig.

Det kom som et chok for Thibaut Pinot, da hans østrigske holdkammerat Georg Preidler mandag indrømmede, at han to gange har fået udtrukket blod, så han senere kunne få en blodtransfusion.

Preidler meddelte efterfølgende, at han stoppede med øjeblikkelig virkning på sit franske hold, Groupama-FDJ, og nyheden om den nu tidligere holdkammerat er noget, der har påvirket den franske stjerne Thibaut Pinot.

- Da jeg så det, var jeg målløs. Jeg havde overhovedet ikke forventet det, især ikke fra en fyr en som ham. Det var virkelig hårdt. Jeg fældede selv en tåre. For mig var det højforræderi, siger Thibaut Pinot ifølge Cyclingnews.

- Han var en vigtig holdkammerat for mig. Jeg vil gerne kunne forstå det. Han var blevet en ven. Jeg har næsten ondt af ham, for han har ødelagt sit liv den idiot.

Georg Preidler valgte selv at stå frem, da politiet under en razzia fandt frem til, at den tyske læge Mark Schmidt opbevarede omkring 50 poser med blod i en specialfryser lidt uden for byen Erfurt.

Thibaut Pinot finder en lille trøst i, at Preidler selv valgte at stå frem med, at han havde samarbejdet med Mark Schmidt.

- Det eneste, der næsten trøster mig, er, at han ikke kunne holde på hemmeligheden. Han kunne ikke stoppe sig selv fra at komme ud med det. Han kunne ikke bære den byrde.

Den 28-årige østriger siger selv, at han aldrig har fået ført det tappede blod ind i kroppen igen. Alligevel har Thibaut Pinot ikke meget tilovers for sin tidligere holdkammerat.

- Det her går ud over cykling, det er forræderi af en ven. Når det sker med en rytter, du ikke kender, siger du til dig selv, at han har godt af det. Men det her er noget andet, siger franskmanden.

Thibaut Pinot og Georg Preidler har været holdkammerater på Groupama-FDJ siden 2018. De to kørte senest løb sammen for to uger siden, hvor Preidler hjalp Pinot frem til den samlede sejr i Tour du Haut Var.