Cykling

Fuglsang 'lidt træt' af andenplads: - Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne

Jakob Fuglsang kunne ikke ryste Julian Alaphilippe af sig i finalen i Strade Bianche, og det ærgrer han sig over.

Med 23 kilometer til mål rejste Jakob Fuglsang sig op i pedalerne og angreb op ad en hård stigning.

Det betød, at danskeren fik et afgørende hul til resten af den minimerede gruppe, der skulle afgøre sejren i mellem sig i det italienske forårsløb Strade Bianche. Han fik dog en farlig rytter med på slæb, der skulle vise sig at blive Fuglsangs overmand.

Julian Alaphilippe hægte sig på Astana-kaptajnen og blev siddende der, hver gang danskeren angreb. Derfor skulle de to spurte om sejren, og her var franskmanden hurtigst. Det ærgrer Jakob Fuglsang sig over.

- Jeg er selvfølgelig lidt træt af, at det blev til en andenplads og ikke til en sejr. Når det så er sagt, synes jeg, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at forsøge at ryste Alaphilippe af. I sidste ende synes jeg, at jeg kan være glad for min kørsel og performance. Det er sådan set det, jeg kan bruge mest, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Jeg var der, hvor jeg skulle være, og jeg var med i front. Jeg var måske også den stærkeste, men jeg betalte for, at han er så eksplosiv i finalen. Sådan er det. Det var en af de mest smukke endagsløb på kalenderen, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at det ikke lykkedes.

Jakob Fuglsang på podiet ved siden af Julian Alaphilippe og Wout van Aert.

- Fuglsang var stærk

Danskeren forsøgte at holde tempoet højt, så Alaphilippe i sidste ende ville knække. Men duoen havde et så stort hul til forfølgerne, at franskmanden endda havde tid til at spare sig, forklarer danskeren.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort anderledes. Jeg tror lidt, at det var til min ulempe, at gruppen bagfra ikke truede os, så han kunne uden problemer tage korte føringer og trække tiden lidt. Det havde måske været til min fordel, hvis vi havde kørt fuld gas helt til sidst. Jeg kunne ikke rigtig holde ham oppe i det helt røde felt, hvor jeg måske ville have været bedre, siger Fuglsang.

Julian Alaphilippe kørte Strade Bianche for første gang, og han fortæller efter sejren, at han er utrolig glad. Samtidig roser han Fuglsang, der gjorde, at han aldrig var sikker på sejren.

- Det er utroligt. Jeg var fokuseret hele dagen og indtil finalen. Jeg var heldig med ikke at styrte eller at have et fladt dæk. Mit hold gjorde et stort stykke arbejde i at beskytte mig. Jakob Fuglsang var meget stærk, men jeg lavede ingen fejl. Men jeg var ikke sikker på sejren før det sidste sving. Det var en vidunderlig sejr, siger Julian Alaphilippe ifølge Cyclingnews.

Fuglsangs andenplads kommer i tillæg til en god sæsonstart, hvor danskeren vandt bjergtrøjen i Vuelta de Murcia og en samlet sejr i Andalusien Rundt - også kendt som Ruta del Sol.