Cykling

Ekspert så ændret Fuglsang: - En klar omprioritering

Selvom Jakob Fuglsang måtte se sig snydt for sejren i Strade Bianche, glæder Rolf Sørensen sig over danskerens udtryk.

Jakob Fuglsang har mange andenpladser i store løb på CV'et. Lørdag kom der endnu en.

Men måden, danskeren greb Strade Bianche an på, var anderledes, mener Rolf Sørensen.

- Det er en klar omprioritering i forhold til den måde, han nogle gange har kørt på, siger TV 2 SPORTs cykelsportsekspert med henvisning til Jakob Fuglsangs offensive udtryk.

Med 23 kilometer angreb danskeren første gang med Julian Alaphilippe og Wout Van Aert på hjul. Sidstnævnte fik Jakob Fuglsang rystet af, inden han åbnede i finalen, hvor han imidlertid endte med at blive slået af franske Alaphilippe.

Han gav det med andre ord chancen.

- Der var virkelig gnist i øjnene på ham, og han var ikke tilfreds med at blive nummer to. Han var eminent kørende, mener Rolf Sørensen.

Jakob Fuglsangs største andenpladser

2009:

Vuelta a Espana (14. etape)

2013:

Critérium du Dauphiné (7. etape)

Tour de France (9. etape)

2014:

Tour de France (5. etape)

2015:

Tour de France (12. etape)

2016:

Giro d'Italia (6. etape)

OL

2018:

Schweiz Rundt (samlet og 7. etape)

2019:

Strade Bianche

- Mange snakker om hans bedste løb til OL (2016, red.). Der nåede han aldrig at køre for sejren, synes jeg. Det gjorde han i går. Og selvom han taber på stregen, var han i min verden den stærkeste mand, mener Rolf Sørensen.

- Og vi skal også se på det rent fysiske. Han har gjort noget, der har forbedret ham et par procent. Jeg synes, at han har taget sit niveau et ekstra skridt op igen.

Skal ikke tænke på Tour de France

Den sang er før sunget om 33-årige Jakob Fuglsang i cykelsæsonens forår.

Kritikere har fra tid til anden talt om for tidlige formtoppe og forkerte prioriteringer fra danskeren i en sport, hvor Tour de France er en altoverskyggende begivenhed.

Men det kan Rolf Sørensen "ikke bruge til noget".

- Han er en af verdens bedste cykelryttere i endagsløbene lige nu. Det beviste han i går, siger cykelsportseksperten og mener ikke, at Jakob Fuglsang skal gøre sig Tour-tanker endnu.

- Skal han satse på Tour de France, er han selvfølgelig nødt til at prioritere det i sin forberedelse på et tidspunkt. Men lige nu synes jeg bare, at han skal gå efter det, han gør.

- Han kan for eksempel vinde Liège-Bastogne-Liège eller et af de her meget hårde, lange løb. Jeg synes bare, at det er fedt at se, at han har den gnist i øjnene og virkelig vil finde sin måde at vinde på. Det er et bevis på, at han er en af verdens stærkeste ryttere i denne type af løb også.

- Jeg var meget stolt på hans vegne, afslutter Rolf Sørensen.

Jakob Fuglsang forventes at stille til start i Tirreno-Adriatico den kommende uge inden klassikersæsonen i april, som for danskerens vedkommende afrundes med Liège-Bastogne-Liège den 28.