Juul-Jensens hold vinder holdtidskørsel i stort etapeløb

16x9
Christopher Juul Jensen var en del af holdet som vandt 1. etape i etapeløbet Tirreno-Adriatico. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mitchelton-Scott og Christopher Juul-Jensen vandt 1. etape i etapeløbet Tirreno-Adriatico.

Den danske cykelrytter Christopher Juul-Jensen og holdkammeraterne på Mitchelton-Scott snuppede onsdag sejren på 1. etape af Tirreno-Adriatico.

Det australske cykelhold drønede i mål som sidste hold på holdtidskørslen på 21,5 kilometer. Holdets tid på 22 minutter og 25 sekunder var nok til sejr.

Juul-Jensen var dog ikke en af de fem ryttere, der kørte over stregen i bedste tid. Michael Hepburn kørte først i mål og har derfor førertrøjen.

Hollandske Jumbo-Visma blev nummer to - syv sekunder langsommere end Juul-Jensen og co.

Danske Søren Kragh Andersen vendte tilbage, efter at sygdom har forhindret ham i at deltage i flere af forårets store løb.

Kragh og de øvrige ryttere på Sunweb-holdet kørte sig på tredjepladsen med en tid, der var 22 sekunder langsommere end Mitchelton-Scotts.

En tak længere nede var der også dansk islæt, da Kasper Asgreen og Michael Mørkøvs Quick-Step endte lige uden for top-3.

Jakob Fuglsang, der har vist storform på det seneste, blev sammen med Astana-mandskabet nummer 13 på etapen.

Sammenstød med tilskuer

Etapens dramatiske højdepunkt indtraf, da to af rytterne på Bora-Hansgrohe-holdet, Rafal Majka og Oscar Gatto, kørte ind i en fodgænger, der var ved at krydse vejen.

Begge ryttere var i stand til at køre i mål, men skal nu undersøges nærmere.

Fodgængeren blev også kørt på hospitalet, men ifølge nyhedsbureauet AFP skulle vedkommendes tilstand ikke være alvorlig.