Ryttere bragede ind i tilskuer - undersøges for hjernerystelse

To ryttere fra BORA-hansgrohe kom til skade under holdtidskørslen i Tirreno Adriatico. De undersøges nærmere.

Artiklen er opdateret efter BORA-hansgrohes opdatering om rytterne onsdag aften. 

Det så meget voldsomt ud, da en tilskuer blev påkørt af to ryttere fra BORA-hansgrohe under holdtidskørslen på første etape i Tirreno Adriatico.

Personen slentrede stille og roligt over vejen uden tilsyneladende at se de syv cykelryttere komme kørende. Rytterne nåede først at se tilskueren, da det var for sent, og derfor endte Oscar Gatto og Rafal Majka i et meget grimt sammenstød med tilskueren.

- Vi havde en uheldig dag, der var præget af et slemt styrt. Oscar Gatto har fået en masse blå mærker, mens Rafal Majka landede meget hårdt. Han har fået blodansamlinger og hudafskrabninger, og vi bliver nødt til at undersøge ham yderligere for at finde ud af, om han har fået hjernerystelse eller ej, siger holdlæge Jan-Niklas Droste på BORA-hansgrohes hjemmeside

Sammenstødet var ikke kun en bet for cykelrytterne og tilskuerne, det var også en skidt oplevelse for afspærringsfolkene. Få meter fra ulykkesstedet holdt en politibil parkeret, og selvom den ene betjent forsøgte at gribe ind, skete det ikke tids nok til at undgå kollisionen.

BORA-hansgrohes fem ryttere, der ikke styrtede, kom i mål i andenbedste tid. Det holdt dog ikke længe. BORA-hansgrohe sluttede som nummer 20 - 1:57 efter vinderen Mitchelton-Scott, der har danske Christopher Juul-Jensen på holdet.

På tv-billederne så tilskueren ud til at ligge stille efter styrtet. Ifølge nyhedsbureauet AFP blev han kørt på hospitalet efter sammenstødet, men hans tilstand skulle ikke være alvorlig.