Imponerende spurt sikrer Bennett tæt sejr på 6. etape

Sam Bennett vandt 6. etape af Paris-Nice. Det var anden gang, at den irske sprinter vandt en etape i løbet.

Det blev Sam Bennett fra Bora, som vandt 6. etape af Paris-Nice. Den irske sprinter er dermed oppe på to etapesejre i løbet, efter at han også vandt 3. etape.

Arnaud Demare (FDJ) åbnede spurten, men franskmanden blev legende let overhalet af Sam Bennett kort før målstregen. Matteo Trentin blev henvist til tredjepladsen i massespurten i den franske målby Brignoles.

- På den næstsidste stigning troede jeg ikke, at jeg ville komme med til mål. Men jeg kom med, og mine holdkammerater gjorde et fantastisk stykke arbejde i finalen. De sidste fem kilometer var mine ben virkelig gode. Jeg er virkelig glad og vil bare gerne takke holdet, sagde Sam Bennett efter etapen.

Den australske sprinter Caleb Ewan (Lotto Soudal) var indblandet i et styrt med lidt over tre kilometer til mål. Han var dermed ikke med i afslutningen.

Også sprinteren Christophe Laporte (Cofidis) røg i asfalten i forbindelse med styrtet, så det var to hurtige ryttere, der mistede muligheden for at blande sig om etapesejren.

Fredagens etape var i det hele taget dramatisk, og der var også et styrt med omkring 14 kilometer til mål.

Her var Jan Bakelants (Sunweb) og Alexander Kristoff (UAE Emirates) blandt andre i asfalten.

Jan Bakelants og Rafael Valls styrter i feltet. Bakelants rammer en stor sten på vejen og hiver Valls med ned. Video: TV 2 SPORT

Michal Kwiatkowski er fortsat i førertrøjen i Paris-Nice. Luis Leon Sanchez hentede dog flere bonussekunder på etapen og er nu kun fire sekunder efter Egan Bernal på andenpladsen og 22 sekunder efter Michal Kwiatkowski.

Lørdag venter løbets kongeetape, der indeholder seks kategoriserede stigninger. Etapen slutter på bjerget Col de Turini, der over 14,9 kilometer stiger med 7,3 procent.