Cykling

Fuglsang vinder formidabel solosejr

Astana splittede feltet i sidevinden og banede vejen for en angrebsivrig Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang vandt 5. etape af Tirreno Adriatico. Etapesejren i det italienske World Tour-løb er den 33-årige danskers første siden Romandiet Rundt i april sidste år.

I den samlede stillingen rykker Fuglsang op på en tredjeplads. Han er 35 sekunder efter den førende rytter, britiske Adam Yates.

Jakob Fuglsang er kommet forrygende fra start i 2019. I sit første løb, Vuelta a Murcia, vandt han bjergtrøjen. Siden tog han den samlede sejr i andalusiske Ruta del Sol og blev overraskende nummer to i den italienske nyklassiker Strade Bianche.

Sådan forløb etapen

Allerede fra starten af søndagens etape gjorde en dansker sig bemærket. Mads Pedersen ramte udbruddet, og den unge Trek Segafredo-rytter viste sig som en af de stærkeste helt fremme.

Da løbet tog hul på sin afsluttende fase, overlevede han udskilningen, indtil kun tre ryttere var tilbage.

I feltet satte Astana sig talstærkt frem og satte et hårdt tempo i det kuperede italienske terræn. Og snart efter angreb Jakob Fuglsang. Den stærke dansker kørte op til Mads Pedersen og de øvrige udbrydere, og på etapens næstsidste stigning satte han dem af.

Fuglsang, der før 5. etape var nummer otte samlet – et minut og 19 sekunder efter, var pludselig en alvorlig trussel i den samlede stilling. Derfor angreb indehaveren af de blå førertrøje, Adam Yates, der fik følgeskab af Primoz Roglic.

De to indledte en vild jagt på Jakob Fuglsang, men danskeren holdt stand og kørte først over stregen på målstigningen i Recanati.

I afslutningen plantede Adam Yates sin direkte konkurrent Primoz Roglic og blev nummer to på etapen. Dermed forsvarer briten sin førertrøje.

Forude venter en flad etape, inden løbet skal afgøres med 10 kilometer lang enkeltstart tirsdag.