Cykling

Stor ros til ung dansker efter ny sejr: - Han kører dem i sænk for os

Kasper Asgreen får stor ros for sit arbejde under Tirreno-Adriatico. Reinhard Eisenbauer / Ritzau Scanpix

24-årige Kasper Asgreen får stor ros, efter han mandag var med at sikre Deceuninck - Quick-Step den tredje sejr på seks dage i Tirreno-Adriatico.

Deceuninck - Quick-Step er ustoppelige i 2019, hvor holdet allerede har hele 18 sejre på kontoen.

Den seneste kom mandag på 6. etape i Tirreno-Adriatico, hvor franske Julian Alaphilippe overraskende kørte massespurten og vandt.

Forinden havde holdet gjort et stort stykke arbejde startende med danske Kasper Asgreen, der førte an for feltet i jagten på et stærkt udbrud.

På holdets hjemmeside nævnte Alaphilippe Asgreen som en af nøglefigurerne i en god holdindsats. Det bakkes op af holdets anden dansker, Michael Mørkøv, der kørte leadoutet i finalen.

- Kasper har virkelig gjort sit indtog på World Touren. Det gjorde han allerede sidste år og fortsætter med imponerende kørsel i 2019, siger Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Han har været vores helt tunge trækdyr i Tirreno, som er et af verdens største cykelløb. At kunne sidde og kontrollere udbrud næsten dagligt er imponerende. Han kører simpelthen konkurrenterne i sænk for os.

Planen blev ændret

Faktisk var det slet ikke planen, at Alaphilippe skulle køre massespurten.

Der skulle derimod køres for den italienske stjernesprinter Elia Viviani, der vandt løbets 3. etape, men det udgangspunkt blev ændret i finalen.

- Vi kommer ind til spurten, hvor Elia egentlig tvivler lidt på sig selv. Den stiger mere end forventet op mod mål. Det var tæt på, man kunne kalde det en bakke, siger Michael Mørkøv.

- Julian sidder rundt omkring, og Elia spørger ham, om han vil prøve at gå efter den. Det ønsker han egentlig ikke selv, men de bliver enige om, at han skulle sætte sig ind foran Elia, og så skulle de se, hvem det blev, når vi kom deropad.

Da målstregen nærmede sig, var kun Alaphilippe på hjul af leadoutet, mens Elia Viviani i stedet lagde sig ind bag den tredobbelte verdensmester Peter Sagan.

- Inden jeg slog ud, troede jeg, det var Elia, vi kørte for. Det var planen med etapen. Men da Max (Richeze, red.) rykkede forbi mig og kun havde Julian på hjul, kigger jeg efter Viviani, som er faldet længere tilbage på Sagans hjul, fordi han forventede, at han ville køre den bedste spurt af de øvrige, siger Mørkøv.

- Vi kørte egentlig bare med to mand i spurten.

Sejre giver plads til at prøve ting af

Planen bar altså frugt, og Elia Viviani kom faktisk over målstregen på tredjepladsen, mens Richeze blev nummer seks.

- Vi er stærke som kollektiv og har nogle af verdens bedste individualister i cykelsporten pt. Det viser også, at vi er inde i en god stime, hvor vi ikke er bange for at prøve noget nyt. På andre hold, jeg har kørt for, hvor der skal ledes længe efter en sejr, tager man ikke så drastiske beslutninger og kører mere sikkert, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Med de mange gode resultater og sejre, vi har i bagagen nu, er der også plads til at prøve lidt forskelligt af. Det er noget af det, der lykkes i dag.

Michael Mørkøv er hjælperytter på holdet og får meget sjældent muligheden for at køre sin egen chance.

Det ændrer dog ikke ved, at han i 2018 blev dansk mester for anden gang i karrieren.

Tidligere har han også vundet en etape i Vuelta a España.

7. og sidste etape af Tirreno-Adriatico er en enkeltstart, som køres tirsdag. Danske Jakob Fuglsang er på tredjepladsen i klassementet, hvor han er 35 sekunder efter Adam Yates på førstepladsen.