Cykling

Astana har nedstemt Fuglsangs ønske om at køre stor klassiker

Fuglsang pønsede allerede før jul på at køre årets Flandern Rundt, men det kommer han ikke til.

Danske Jakob Fuglsang har fået en fantastisk start på 2019-sæsonen, senest med tredjepladsen i klassementet i Tirreno-Adriatico, hvor han også vandt en etape undervejs.

De gode resultater betyder dog, at han ikke kommer til at køre monumentet Flandern Rundt. Han har kun kørt den store endagsklassiker én gang før og fortalte i december om, at han pønsede på at prøve sig af i løbet.

- Jeg havde lagt en forespørgsel ind om at køre Flandern, men den er blevet nedstemt endeligt nu, fordi det går så godt, siger Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Holdet vil ikke have, at jeg tager nogle chancer.

Uanset hvad skulle Jakob Fuglsang nemlig køre etapeløbet Baskerlandet Rundt, som begynder 8. april - dagen efter Flandern Rundt.

Han fortæller, at han "rigtig gerne" ville have kørt Flandern Rundt, men han forstår og accepterer også Astanas beslutning.

- Jeg er også godt klar over, at kørte jeg Flandern, ville Baskerlandet Rundt ikke blive et løb, jeg kunne prioritere på samme måde, fordi det starter dagen efter.

- Nu kan jeg i det mindste satse på at køre et godt Baskerlandet Rundt i stedet. Jeg prøver at se positivt på det, og så kan jeg også være længere tid hjemme ved familien og forberede Baskerlandet godt og så håbe på, at det er det rigtige. Så må Flandern vente til en anden god gang.

Jakob Fuglsang vandt i slutningen af februar etapeløbet Vuelta a Andalucía.

De gode takter blev fulgt op i starten af marts, hvor han blev nummer to i det italienske endagsløb Strade Bianche, og i de seneste dage er det altså blevet til en etapesejr og en tredjeplads i Tirreno-Adriatico.