Cykling

Den her Fuglsang kan være med i toppen i Touren, siger Bjarne Riis

Jakob Fuglsang har fået sin bedste sæsonstart nogensinde. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Astanas Jakob Fuglsang har fået en forrygende start på sæsonen, som han selv kalder den bedste indtil videre.

Starten på cykelsæsonen har været særdeles succesfuld for Jakob Fuglsang.

Tidligere på måneden blev danskeren nummer to i det store endags-løb Strade Bianche. Tirsdag sluttede han på en samlet tredjeplads i etapeløbet Tirreno-Adriatico, hvor han undervejs også vandt en etape.

Selv er danskeren rigtig godt tilfreds med de første måneders cykling.

- Det har helt sikkert været min bedste sæsonstart indtil videre. Det tror jeg ikke, der skal være nogen tvivl om. Det gode ved sådan en sæsonstart er også, at det giver noget ro, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Danskerens gode start på året bunder i flere ændringer i hverdagen – både på og af cyklen.

- Det er flere små ting, som har vist sig at være de rigtige. Der har været ændringer i kosten og en lidt anden position på cyklen. Jeg har ændret lidt i min træning og prioriteret lidt anderledes i forhold til, hvordan jeg træner, siger Jakob Fuglsang.

’En ny Jakob’

Bjarne Riis kender Jakob Fuglsang fra deres fælles tid på Team Saxo Bank. Her kørte Fuglsang i to år, mens Riis var holdejer.

Riis har fulgt Fuglsang og er imponeret over danskerens start i 2019.

- Han er fantastisk at følge, og det er lækkert at se en ny Jakob. Jeg synes, det tegner til at blive en rigtig spændende og sjov sæson for ham, siger Bjarne Riis.

Fuglsang skal forsøge at levere gode resultater, når han til april skal køre nogle af de store endags-løb som Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege.

Og så håber Bjarne Riis på, at Fuglsang kan ramme sit nuværende niveau igen hen over sommeren.

- Han skal være med til at køre om klassikerne, og så håber jeg, at han igen vil køre med i Tour de France. Den Jakob, vi ser her, kan også være med i toppen i Tour de France, siger Bjarne Riis.

Kontraktudløb bekymrer ikke

Efter denne sæson udløber Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana. Han er dog sikker på, at der er nogen hold, der er interesseret i ham.

Den gode sæsonstart har bestemt også hjulpet.

- Det er ikke noget, som bekymrer mig. Jeg tror selv på, at jeg kunne være interessant for mange hold, og jeg tror ikke, at det bliver noget problem at få en ny kontrakt. Selvfølgelig hjælper en god sæsonstart altid og kan være med til at gøre, at det bliver en bedre kontrakt, siger Jakob Fuglsang, der senere på marts måned fylder 34 år.

Jakob Fuglsangs næste løb bliver Baskerlandet Rundt den 8. april