Cancellara er imponeret over Fuglsang, som 'alle holder øje med'

Fabian Cancellara er imponeret over Jakob Fuglsangs form og mener nu, at han er klar til en af de helt store triumfer.

Jakob Fuglsang på en af podiets tre øverste trin har ikke været et særsyn i starten af denne cykelsæson.

Danskerens seneste store resultat var en etapesejr på 5. etape i Tirreno-Adriatico, og i klassementet blev det til en plads på podiet med tredjepladsen efter Primoz Roglic og Adam Yates.

Danskerens tidligere holdkammerat og nu pensionerede cykelrytter, Fabian Cancellara, storroser danskerens start på sæsonen efter de store præstationer og mener, at han nu er klar en af de store sejre i et monument eller en podieplacering i en Grand Tour.

- Han har taget et stort skridt fra sidste år til i år, og jeg synes, at han har øget sit niveau. Han klatrer godt og har også gode egenskaber på enkeltstarten, men alle holder øje med ham. Jeg siger ikke, at de er bedre end ham, men konkurrencen er bare så stor i toppen. Han har skabt hele holdet omkring sig, og han er klar til en af de helt store sejre, siger Fabian Cancellara til TV 2 SPORT.

Danskeren startede året ud med at vinde bjergtrøjen i Vuelta de Murcia og vandt derefter Andalusien Rundt - også kaldet Ruta del Sol. I den italienske klassiker Strade Bianche blev Fuglsang kun slået af Julian Alaphilippe og hentede dermed en andenplads.

Jakob Fuglsang fejrer sin etapesejr i Tirreno-Adriatico.
Jakob Fuglsang fejrer sin etapesejr i Tirreno-Adriatico. Foto: Dario Belingheri / Ritzau Scanpix

- Situationen omkring Jakob er ret interessant lige nu. Han har arbejdet virkelig, virkelig hårdt. Det gør alle selvfølgelig, men måden, som har han gjort det på indtil nu, er rigtig god, siger Cancellara.

Fuglsang kan vinde Liége-Bastogne-Liége

Schweizeren fortæller, at en af de store sejre, som Fuglsang nu kan jagte, kunne eksempelvis være monumentet Liége-Bastogne-Liége.

Dette års udgave af løbet er 256 kilometer langt og har 11 stigninger undervejs, hvilket kunne passe godt til danskeren. Cancellara er i hvert fald sikker på, at Fuglsang vil være en af topkandidaterne til sejren.

- Jakob har muligheden for at vinde Liége (Liége-Bastogne-Liége, red.). Hvis ikke nu så senere. Når han er i topform, som han er i nu, er han helt klart en af udfordrerne til løbet. 

- Det danske folk ser ofte frem mod Tour de France. Touren er større end endagsløbene, men forestil dig, at han vinder Liége-Bastogne-Liége. Det er altså stort, siger Cancellara.

Jakob Fuglsang og Fabian Cancellara kørte på hold sammen i 2011 og 2012 på Leopard Trek og senere RadioSchack - Nissan, som holdet skiftede navn til.

Liége-Bastogne-Liége køres den 28. april og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.