Cort bedt om at fjerne opslag: - Jeg synes, det var mega skægt

16x9
Magnus Cort har haft stor succes på cyklen i denne sæson. Foto: Sebastien Nogier / Ritzau Scanpix

Magnus Cort gik ifølge sin brillesponsor lige til kanten i et opslag på sin Instagram-profil.

Det skabte stor opmærksomhed på de sociale medier, da den danske cykelrytter Magnus Cort fredag lavede et specielt Instagram-opslag.

Indledningen lignede ellers mange andre opslag fra eliteudøvere, som laver indlæg om virksomheder, de er sponsoreret af.

I Corts tilfælde var det brillesponsoren Roka Sport, som i anledningen af en seks års fødselsdag ville udlove rabat. Men da cykelrytteren begynder at fortælle om, hvordan brillerne har forandret hans liv, stikker indlægget i en helt anden retning.

- Jeg har aldrig kunnet lide bondegårdsdyr som heste, grise, køer og får. Jeg har altid været bange for dem og haft en slags fobi. Men efter jeg startede med at bruge Roka, er jeg ikke længere bange for dem. Nu elsker jeg dem og kan ikke få nok. 

- Jeg har også fået pænere hud, og på en eller anden måde er jeg blevet højere. Ja, det lyder utroligt, men jeg er blevet seks centimeter højere, efter jeg begyndte at bruge solbrillerne. Og nu har jeg fået en hårdere erektion. Det er der mange mænd og kvinder, der har opdaget, kan jeg fortælle jer, skriver Cort i opslaget, som nu er blevet fjernet.

Er det sponsoren, der har bedt dig om at fjerne det?

- Ja. Roka ville i anledning af deres fødselsdag gerne have, at vi skulle fortælle en historie om, hvordan det havde forandret vores karriere, efter vi havde skiftet til dem. Det kan du jo aldrig skrive en realistisk historie om. Det er jo ikke sådan, at nogle briller ændrer min verden.

- Det er gode briller, vil jeg understrege, men jeg ville gerne bare lave noget andet end et kedeligt opslag med 'prøv at se mine briller. Dem er jeg glad for', fortæller han til TV 2 SPORT.

Sprogbruget var lige frisk nok, mente sponsoren, men Cort synes ikke selv, at det var over grænsen.

- Jeg synes det var mega skægt. Det kan godt være, det er faldet lidt mere i danskeres smag, og at der er nogle amerikanere, der ikke forstår den humor der. 

Hyldest til 'Rytteriet'

Humoren, som Cort har prøvet at ramme, er den samme som i det danske DR-satireprogram Rytteriet. Her er der en dame, som skal forklare, hvordan det har forandret hendes liv, at hun er begyndt at følge med i Rytteriet.

Det er den monolog, som Cort har været kraftig inspireret af.

- Det var totalt ripoff fra Rytteriet, hvor de har en karakter, der sidder og fyrer næsten præcis det samme af. Så det er lidt en hyldest til Rytteriet. Jeg synes, det er mega godt, fortæller han.

Selvom Roka har fået Cort til at fjerne sit opslag, betyder det dog ikke, at cykelrytteren, fremover vil begynde at lave mere 'kedelige' opslag.

- Man skal gå lidt til kanten. Det er ikke første gang, jeg har måttet slette et opslag, men det er for kedeligt det andet. 

- Det er ikke inspirerende at lave de her perfekte Instagram-opslag. Det er der nok mennesker, der laver. Det er sjovere at komme med en joke og lave nogle andre vinkler. 

Magnus Cort har fået en god start på sæsonen hos Astana. I sidste uge vandt han en etape i det store etapeløb Paris-Nice efter at have kørt alene i mål.