Cykling

Fuglsang forklarer ændringer, der gør ham ’bedre kørende end nogensinde’

Jakob Fuglsang har blandt andet skiftet træner og ændret sin kost, og det kan være grunden til, at han har fået en succesfuld sæsonstart.

Astana-rytteren Jakob Fuglsang har fået en drømmestart på cykelåret 2019, hvor det er blevet til flere store sejre.

Danskerens seneste store resultat var en etapesejr på 5. etape i Tirreno-Adriatico, og i klassementet blev det til en plads på podiet med tredjepladsen efter Primoz Roglic og Adam Yates.

Danskeren holder lige nu en løbspause i hjemmet i fyrstedømmet Monaco, og her ser han tilbage på en sæsonstart, han selv beskriver som bedre end nogensinde. For at den er blevet så god, er der forskellige ting, han han gjort anderledes.

- Der er mange små ting, jeg har set på. Jeg forsøger altid at ændre fra år til år for at gøre noget bedre, og jeg forsøger ligesom at konkludere efter sæsonen, hvad det er, jeg måske kan gøre anderledes, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- For det første har jeg ændret træner. Jeg har ikke længere Rune Larsen. Og det har måske bare været det at få noget ny motivation i forhold til træning og få en anden type intervaller - eller skifte tilbage til nogle gamle intervaller, jeg havde tidligere. Så tror jeg, at ændringen i min kost har betydet meget, og at jeg er begyndt at spise meget mere på cyklen og flere kulhydrater generelt.

Derudover fortæller Fuglsang, at han blandt andet også har set på tekniske, små ting som længden på pedalarmene på sin cykel samt sin position på enkeltstartcyklen. Dette kan ifølge Fuglsang være nogle af grundene til, at sæsonstarten har været god, og han håber på, at det også smitter af på Tour de France.

Jeg føler også, at jeg er bedre kørende end nogensinde før så tidligt på sæsonen

Jakob Fuglsang

Bedre start end nogensinde før

Danskeren startede året ud med at vinde bjergtrøjen i Vuelta de Murcia og vandt derefter Andalusien Rundt - også kaldet Ruta del Sol. I den italienske klassiker Strade Bianche blev Fuglsang kun slået af Julian Alaphilippe og hentede dermed en andenplads.​

Rent resultatmæssigt ser det ud til, at det er din bedste start nogensinde. Er du enig i det?

- Ja, det er jeg, men det er ikke ensbetydende med, at jeg har kørt godt de senere år. Sidste år kørte jeg stadigvæk på podiet i Volta a la Valenciana og missede podiet i Ruta del Sol på grund af den afsluttende enkeltstart. I Paris-Nice var jeg uheldig med at styrte.

Jakob Fuglsang fejrer sin etapesejr i Tirreno-Adriatico.

- Det er selvfølgelig også heldet, der spiller ind, men når det så er sagt, føler jeg også, at jeg er bedre kørende end nogensinde før så tidligt på sæsonen. Form- og vægtmæssigt er jeg et bedre sted, end jeg måske har været de andre år, siger Jakob Fuglsang.

God sæsonstart gavner Tour-drømmen

Den danske Astana-kaptajn har lige nu en lille løbspause, inden han skal køre Baskerlandet Rundt, der køres fra 8. til 13. april.

Fuglsang havde ellers bedt om lov til at køre Flandern Rundt, da de lagde løbsprogrammet i starten af året. Det nedstemte Astana dog.

- På grund af at det er gået så godt, har vi valgt, at jeg ikke skal tage til Belgien og tage nogen risiko, i forhold til at jeg kan styrte, eller hvad der nu kan ske. Derfor er jeg blevet hjemme, og jeg er egentlig også glad for at være lidt hjemme, kunne være lidt sammen med familien og kunne fokusere på Baskerlandet, der bliver det næste.

Baskerlandet Rundt er et stort mål for Fuglsang, men han fortæller samtidig også, at det fungerer som forberedelse til sæsonens store mål, der igen er Tour de France.

- Jeg håber egentlig bare, at det betyder, at jeg kan løfte mig endnu et niveau, fordi niveauet allerede har været så højt her i starten af sæsonen, siger Jakob Fuglsang.

Efter Baskerlandet Rundt er det meningen, at Fuglsang skal køre Ardenner-klassikerne, inden Critérium Dauphine fungerer som sidste opvarmning til Tour de France.