Cykling

Asgreen bliver nummer to i Flandern Rundt - italiener vinder

24-årige Kasper Asgreen imponerede i Flandern Rundt, da danskeren blev nummer to i det belgiske monument.

Kasper Asgreen leverede karrierens største bedrift søndag.

Her kørte den 24-årige dansker alene over målstregen som nummer to i Flandern Rundt, efter at italienske Alberto Bettiol (Education First) sekunder forinden havde sikret sig sejren i løbet.

Top-3 i Flandern Rundt

  1. Alberto Bettiol
  2. Kasper Asgreen
  3. Alexander Kristoff

Deceuninck-QuickSteps Kasper Asgreen forsøgte med over 100 kilometer til mål at komme afsted, men fik selskab af en større gruppe. Her viste den unge dansker sig frem i fronten af gruppen, hvor han flere gange accelererede på de små, stejle stigninger.

Kasper Asgreen var særdeles aktiv mod slutningen af det største belgiske cykelløb, og han lå i et udbrud, der blev hentet, inden han forsøgte sig igen.

Her blev Kasper Asgreen også hentet, men da Bettiol lå til at vinde løbet med en jagtende gruppe efter sig, så stak Asgreen af fra den gruppe og kørte alene i mål i Oudenaarde.

Sådan blev top-10 i Flandern Rundt.

Flandern Rundt afslutter Den Flamske Cykeluge og er et af fem monumenter i sæsonen.

Det er årets andet monument, og det største belgiske cykelløb, som Rolf Sørensen som den eneste danske rytter har vundet, hvilket skete i 1997.

Sådan forløb Flandern Rundt /ritzau

Klassikeren bød søndag på 270,1 kilometer i kuperet terræn fyldt med brosten, og rytterne skulle i alt over 17 stigninger efter starten i Antwerpen søndag formiddag.

Kasper Asgreen kom afsted med Sep Vanmarcke (Education First) og Stijn Vandenbergh (AG2R), og de fik et hul med 50 kilometer igen.

Bagved jagtede feltet og flere grupper, og med 34 kilometer igen var feltet splittet op i mange mindre grupper.

Inde på Kruisberg/Oudestraat-stigningen kørte Skys Dylan van Baarle væk, og danskeren kom med, og de to ryttere havde 15 sekunder med 20 kilometer igen, men blev hentet.

Kasper Asgreen markerede sig flere gange i løbet af Flandern Rundt, men det var først med to kilometer til mål, det afgørende ryk blev sat ind. Video: TV 2 SPORT

Asgreen havde dog kræfter til endnu et forsøg, men det blev Alberto Bettiol (Education First), der fik hul og formåede at holde afstand til gruppen.

Med tre kilometer igen havde italieneren 20 sekunder, og bagude blev der ikke samarbejdet optimalt, og Bettiol kørte dermed alene i mål og vandt sin første sejr nogensinde i karrieren.

Niki Terpstras (Direct Energie) mulighed for at genvinde løbet blev forpurret med 156 kilometer igen, da hollænderen var involveret i et voldsomt styrt og måtte udgå.