Cykling

'Fuldstændig vildt' og 'formidabelt' - Riis hylder dansk debutant

For lidt over et år siden skiftede Kasper Asgreen fra Virtu Cycling til Quick-Step, hvor han søndag blev nummer to i sin debut i Flandern Rundt.

Smilet var ikke til at tage fejl af hos Bjarne Riis, efter den 24-årige dansker Kasper Asgreen sluttede som nummer to i monumentet Flandern Rundt.

For godt et år siden var Asgreen stadig ikke professionel, men det ændrede sig 1. april 2018, da Quick-Step øjeblikkeligt hentede danskeren på grund af store skadesproblemer.

Dermed mistede det danske hold Virtu Cycling også en dygtig cykelrytter, men allerede i den forbindelse fortalte holdejer Bjarne Riis, at han selv ringede til Quick-Steps holdejer og anbefalede ham at hente Asgreen. Derfor var begejstringen også stor efter debutantens topresultat.

- Inden det her interview stod jeg lige og var ved at skrive til Patrick Lefevere (ejer af Quick-Step, red.), at det godt kunne være, de ikke vandt i dag, men han kan ikke være helt utilfreds med den mand, jeg sendte til hans hold sidste år.

- Det er flot. Det er jo fuldstændig vildt. Hvis vi lige spoler en time eller to tilbage og ser det arbejde, han laver for sit hold, og så kører han en andenplads hjem. Det er formidabelt, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Bjarne Riis havde store roser og en sjov historie, da han blev spurgt til Kasper Asgreens andenplads. Video: TV 2 SPORT

Planen var ellers, at Kasper Asgreen skulle være hjælperytter for flere af de største stjerner, og den rolle påtog han sig, da han med 100 kilometer til mål satte tempo i feltet. Konsekvensen kunne hurtigt ses, da feltet splittede i atomer, og kun 30 ryttere sad tilbage.

Flere store grupper kom siden op til favoritfeltet igen, men med knap 60 kilometer tilbage kørte danskeren igen væk. Denne gang blev han en del af et udbrud, der holdt indtil 16 kilometer fra mål. Trods de store kraftanstrengelser formåede Asgreen at blive i gruppen og til sidst køre væk og sikre sig andenpladsen efter vinderen Alberto Bettiol.

- Det er jo ham, der splitter feltet ad, da de kører Kwaremont for anden gang, og han bliver ved med at hænge på. Selvfølgelig er der nogle tilfældigheder, der spiller ind, men det er fremragende kørt. Det er så fedt at se, siger Bjarne Riis, der ikke er i tvivl om, hvad resultatet betyder for en debutant.

- Det betyder alt. Jeg har aldrig tvivlet på Asgreen, for han har det, der skal til. Han har klassen og seriøsiteten. Motoren er der, som vi kan se i dag. Jeg synes bare, vi skal nyde det, det er fantastisk. Kasper viser det, som han kan. Kører du i din næsten første sæson på podiet i Flandern Rundt, så lover det godt for fremtiden.

I forbindelse med skiftet fra Bjarne Riis' hold, Virtu Cycling, til giganterne fra Quick-Step udtalte Bjarne Riis, at Asgreen kunne blive en god mand i klassikerne. Potentialet blev søndag udfoldet, og hovedpersonen selv var glad for roserne fra sin tidligere chef.

- Bjarne sendte en SMS i går og ønskede mig held og lykke. Han troede meget på, jeg ville køre et godt cykelløb i dag, så det er meget fedt. Jeg har stadig lidt kontakt med ham en gang imellem og lige får snakket lidt om, hvordan det er at være cykelrytter. Det er fedt stadigvæk at have Bjarne.

Herunder kan du læse hele historien fra skiftet sidste år: