Cykling

Flandern-vinder pegede på sine øjne og sendte skarp besked til avis

Alberto Bettiol sendte en hilsen til det store italienske sportsmedie Gazzetta dello Sport, da han kørte over målstregen.

25-årige Alberto Bettiol rejste sig op i sadlen, pegede med to fingre ind mod sine øjne og derefter direkte med en strakt pegefinger ud i kameraet.

Italieneren fra EF Education First-holdet sendte en direkte hilsen ind i kameraets linse, da han søndag kørte først over målstregen og vandt Flandern Rundt.

Hilsnen er ikke den, man normalt ser ryttere gestikulere, når de vinder et løb eller en etape. Bettiol forklarer efter sejren, at den var henvendt til det store italienske sportsmedie Gazzetta dello Sport, som han føler sjældent prioriterer cykling.

- Det er en drøm. Jeg tror ikke rigtig på det. Måske kommer jeg endda til at læse om det i morgen (mandag, red.) i La Gazzetta dello Sport, hvis de genkender mig, siger Bettiol ifølge Cyclingweekly.

- Måske føler de belgiske ryttere mere i dette løb, end jeg selv gør, men jeg kan fortælle, hvordan jeg har det. Der er få løb i verden, hvor man føler sig som en stjerne, som man gør her. Rytterne i Belgien føler sig professionelle, da det er landets nationalsport. I Italien er det desværre fodbold. De tænker kun på Juventus, Inter og Milan, og det er det eneste, man hører om hele dagen.

Lukkede øjnene og prøvede lykken

Sejren i Flandern Rundt var Alberto Bettiols første som professionel. EF Education First-rytteren kørte alene over stregen, efter han stak af fra den forreste gruppe med cirka 14 kilometer til mål.

- Jeg forstår ikke, hvad jeg har udrettet. Det er min første sejr, sagde Bettiol efter sejren og fortsatte:

- Jeg følte mig godt tilpas, og så sagde de fra bilen, at hvis jeg kunne, skulle jeg forsøge at angribe. Jeg lukkede øjnene og prøvede lykken. Derefter fik jeg et godt hul, og så sagde de fra bilen, at jeg bare skulle blive ved med at køre på. Det er de længste 14 kilometer i mit liv.

Alberto Bettiol vandt Flandern Rundt foran danske Kasper Asgreen (Deceunick - Quick Step) og Alexander Kristoff (UAE Team Emirates).