Cykling

Gilbert vinder dramatisk Paris-Roubaix

I en hæsblæsende finale var Philippe Gilbert smartest og hurtigst på velodromen i Roubaix i det franske monument. Der var ingen danskere i finalen.

I et Paris-Roubaix fyldt med dramatik og styrt endte 36-årige Philippe Gilbert øverst på podiet efter at have vundet spurten over tyske Nils Politt.

Mod afslutningen af løbet var det en kendsgerning, at en gruppe på seks mand skulle afgøre det imellem sig, efter at Peter Sagan med 55 kilometer til mål havde angrebet. Den stærke slovak havde dog ikke mere i tanken og spillede aldrig en rolle i finalen.

Top-3 i Paris-Roubaix

  1. Philippe Gilbert
  2. Nils Pollit
  3. Yves Lampaert

Da Sagan satte angrebet ind, kunne ingen af danskerne følge med. Mads Pedersen, Mads Würtz Schmidt og Kasper Asgren sad ellers med i favoritgruppen, da udskilningen skete.

Resultat, Paris-Roubaix 2019

Sådan forløb Paris-Roubaix 2019

Af Ritzau

Den belgiske cykelstjerne Philippe Gilbert er tilsyneladende umulig at slide op.

Quick-Step-rytteren føjede endnu en stor sejr til sit imponerende cv, da han kørte først over stregen i den 117. udgave af Paris-Roubaix søndag eftermiddag.

Gilbert slog tyskeren Nils Politt (Katusha) i spurten på Velodromen i Roubaix, efter at de to var kørt fra alle konkurrenterne i løbets slutfase.

Dermed har den 36-årige belgier vundet fire af cykelsportens fem monumenter. Tidligere i karrieren har han triumferet i såvel Liège-Bastogne-Liège, Flandern Rundt og to gange i Lombardiet Rundt.

Gilbert og Politt var oprindelig del af en gruppe på seks stærke ryttere, der slap fri med omkring 40 kilometer til målstregen.

De havde selskab af sidste års vinder, Peter Sagan (Bora), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Sep Vanmarcke (EF Education) og Gilberts holdkammerat Yves Lampaert.

Van Aert var den første, der røg af, og med 14 kilometer igen kom løbets afgørende øjeblik, da Nils Politt i en hidsig forcering stak af fra de øvrige udbrydere.

Gilbert og Vanmarcke fulgte efter, men både Lampaert og Sagan hang bagved og kunne se trioen køre længere væk. En defekt ødelagde Varmarckes muligheder, og så skulle Politt og Gilbert afgøre løbet imellem sig.

Her var Gilbert stærkest i spurten, mens Lampaert kørte ind på tredjepladsen og dermed sørgede for to Quick-Step-ryttere på podiet.