Her er eksperternes favoritter til Paris-Roubaix

16x9
Norske Alexander Kristoff blev nummer tre i sidste uges Flandern Rundt. Foto: Kristof Van Accom / Ritzau Scanpix

TV 2 SPORTs cykeleksperter har taget temperaturen på de største favoritter til søndagens Paris-Roubaix.

Se Paris-Roubaix på TV 2 søndag fra klokken 10.10.

Favoritterne er mange forud for årets udgave af Paris-Roubaix.

Det er ikke noget nyt. Den franske brostensklassiker har budt på adskillige overraskelser i tidens løb, og netop derfor kan det været noget af en opgave at pege på den kommende vinder på forhånd.

Ikke desto mindre har TV 2 SPORTs cykeleksperter Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen peget på deres tre største favoritter - men det har ikke været nemt.

- Normalt siger man jo, at der er 5 mand som store favoritter, og så er der måske 5-10 andre, som kan være med, men gruppen af favoritter er lidt større i år, og det gør jo det hele lidt mere åbent, siger Rolf Sørensen, der ikke har ændret meget på sine favoritter i forhold til sidste uges Flandern Rundt.

- Der er maks 20 ryttere, der kan vinde, som jeg ser det. Og det er jo meget de samme, som også var favoritter i sidste uge med nogle få forandringer, siger eksperten.

Rolf Sørensens favoritter

  1. Alexander Kristoff (UAE): ​Han kørte fantastisk i Gent-Wevelgem, og i Flandern kæmpede han hårdt. Jeg tager hatten af for ham, for han er blevet kritiseret meget for, at han er færdig, og det må man aldrig sige til Kristoff. Han er en fighter af Guds nåde. Han har en større mulighed, fordi der ikke er alle de bakker, som der er i Flandern.
  2. Greg Van Avermaet (CCC): Jeg synes, han var den eneste af de helt store favoritter i Flandern, som faktisk prøvede at lægge pres på. Jeg tror ikke, de kan køre fra ham, når der ikke er en Sagan eller anden storfavorit, der er fuldstændig flyvende – og det er de jo ikke. De får svært ved at køre fra ham.
  3. Wout van Aert (Jumbo-Visma): Han kunne godt gå hen og være den stærkeste. Men decideret at køre fra dem alle sammen tror jeg alligevel, han får svært ved. Han er halvhurtig, men jeg tror ikke, han er lige så hurtig som Kristoff og Van Avermaet på sådan en bane, som de slutter på. Jeg tror, han får en hovedrolle.

Chris Anker Sørensens favoritter

  1. Oliver Naesen (Ag2r): Han var jo lidt syg op til Flandern Rundt og var ikke på 100 procent. Men når han så alligevel kører så godt, så er man altså i god form. Han vinder ikke tit, men når han er med fremme så ofte, så lykkes det også på et tidspunkt. Jeg tror, han er med fremme. Den største grund til, at jeg vælger ham, er, at han vinder så sjældent - og det skal ske på et tidspunkt. ​
  2. Peter Sagan (BORA-hansgrohe): Han er jo bare en vanvittig cykelrytter. Han har ikke været i den form, som vi er vant til at se ham i, men han har jo alligevel været godt kørende. Han har været med fremme og ikke langt fra at vinde. Hvis han kommer med hjem, så er han blandt de hurtigste. Sagan kan man aldrig afskrive.
  3. Zdenek Stybar (Deceuninck-Quickstep): Han har tit været med fremme, og det har han også været her i foråret. Han var der ikke i Flandern Rundt, men han har vundet E3 og Omloop Het Nieuwsblaad. Han er i god form, og han er god til de her løb. Han er en god afslutter, og så har han teknikken.

De danske forhåbninger

Ingen danskere er blandt eksperternes tre største favoritter, men det er ikke ensbetydende med, at de er uden muligheder. Rolf Sørensen har således Kasper Asgreen som nummer fire på favoritlisten.

Deceuninck-Quickstep-danskeren imponerede for en uge siden, da han blev nummer to i Flandern Rundt, og kan han igen vise det niveau søndag, så står han med gode kort på hånden.

- Det giver lidt sig selv. Han gjorde det på den hårde måde i søndags, hvor han også skulle hjælpe til. Han har vist gang på gang, at han er stærkt. Det er et specielt løb, men han er så god, siger Rolf Sørensen.

- Hans form er fuldstændig fabelagtig. Hvis han får lov, og det hele flasker sig, så er intet umuligt. De kan ikke misbruge ham, for jeg tror ikke på de andre på holdet. Jeg tror, han ender i top 10 - eller jeg er faktisk helt sikker. Og når man først er med der, så kan alt lade sig gøre, siger cykeleksperten videre.

Chris Anker Sørensen mener også, at Kasper Asgreen er et godt bud, men har alligevel valgt at pege på Mads Pedersen fra Trek-Segafredo som det største danske håb.

- Jeg tror meget på Mads Pedersen. Det, jeg så i Gent-Wevelgem, som er et meget opslidende løb, var meget imponerende, og han var måske den stærkeste. Jeg tror, han kan lave et rigtig godt resultat, siger Chris Anker Sørensen.

De to danskere får selskab af Mads Würtz Schmidt (Katusha), Matti Breschel (EF Education First), Magnus Cort (Astana), Lars Ytting Bak (Dimension Data), Asbjørn Kragh Andersen og Casper Pedersen (Team Sunweb).