Cykling

Lotto-stjerne ’stærkt forslået’ - fløj gennem holdbils bagrude

Tiesj Benoots Paris-Roubaix sluttede brat, da han forsøgte at komme tilbage til hovedfeltet og kolliderede med en holdbil.

Lotto Soudal havde en hård dag i søndagens benhårde klassiker Paris-Roubaix, hvor deres bedste placering var en 29.-plads.

Hårdest gik det udover holdets største profil, Tiesj Benoot, som tilbragte søndag eftermiddag og aften i en hospitalsseng. Den 25-årige belgiers løb sluttede nemlig, da han bragede gennem bagruden på en holdbil. Det fortæller holdet i en pressemeddelelse.

- I et forsøg på at komme tilbage til fronten efter et styrt og en punktering kolliderede Tiesj Benoot med en holdbil.

Holdet oplyser, at sammenstødet i første omgang koster ham deltagelsen i næste søndags Ardenner-klassiker Amstel Gold Race samt store smerter.

- Undersøgelser på hospitalet har vist, at både højre hofte og skulder er stærkt forslåede. Der er også en revne i højre kraveben. Derudover har Benoot fået adskillige sår og blå mærker.

Der er ingen tv-billeder af uheldet.

Sandsynligvis Jumbo-Vismas bil

Da Benoot udgik, florerede der rygter om, at han var kørt ind i en holdbil fra Team Jumbo-Visma. Efterfølgende skrev det store belgiske medie Sporza, at rygterne var sande, og at det altså var tale om den sorte bil med gule striber.

Det passede da også meget godt med, at den franske producer med 25 kilometer tilbage af løbet klippede over på et billede af en Team Jumbo-Visma-bil, hvis bagrude nærmest ikke længere eksisterede. Al glas var således væk fra bagruden.

Team Jumbo-Vismas bagrude under Paris-Roubaix.

TV 2 SPORT var umiddelbart efter løbet i kontakt med en fra Team Jumbo-Visma-lejren, som ikke helt nøjagtigt kunne fortælle, hvad der var sket. Han mente, at der var tale om en motorcykel, som var kørt op bag holdets bil, og at Benoot var kørt ind i motorcyklen.

Lotto Soudal oplyser, at Benoot skal undersøges nærmere mandag.