Danske profiler skuffede over egen indsats: - Jeg var færdig fra start

16x9
Kasper Asgreen var skuffet efter Paris-Roubaix. Foto: TV 2 SPORT

Kasper Asgreen og Mads Pedersen var lige hurtige om at gennemføre Paris-Roubaix, og de er enige om, at det ikke var hurtigt nok.

Set med danske briller blev forårsklassikeren Paris-Roubaix blev aldrig en stor succes.

På forhånd var der ellers forventninger til særligt Kasper Asgreen efter hans hans flotte andenplads i Flandern Rundt, men Quick Step-danskeren havde ganske enkelt ikke energien til at levere endnu en stor præstation og sluttede som nummer 50.

- Jeg havde ikke noget tilbage at skyde med i dag. Jeg var rimelig færdig fra start af, så med 45-50 kilometer til mål måtte jeg slippe.

- Jeg er rimelig skuffet over min egen præstation, men det var en god nyhed at komme ind og få at vide, at Gilbert vandt, siger Asgreen, med henvisning til holdkammeraten Philippe Gilbert krydsede målstregen som den første.

Men selvom danskerens ikke formåede at spille en rolle under de 257 hårde kilometer, er han ikke i tvivl om, at det ikke er sidste gang, han gør forsøget.

- Det har været fantastisk. Det har været de sjoveste cykelløb, jeg nogensinde har kørt, så jeg glæder mig rigtig meget til at vende tilbage.

Den belgiske veteran Philippe Gilbert var hurtigst i den afgørende duel med Nils Politt i Paris-Roubaix. Video: Malthe Henriksen

- Jeg elsker det alligevel

I samme gruppe som Asgreen kom Mads Pedersen også rullende over stregen til en lige så skuffende placering.

Det var nemlig meningen, at Trek-Segafredo-rytteren skulle have siddet med i udbrud undervejs i årets Paris-Roubaix, men trods flere forsøg lykkedes det aldrig at præge løbet.

- Det er jo et lorteløb, men man elsker det alligevel. Det er begge dele lige nu. Det er super fedt at være kommet igennem, fordi det er, som det er. Når vi så ikke har kørt bedre, er det også lidt ærgerligt. Men Paris-Roubaix er Paris-Roubaix, og det er stadig et fedt løb, siger Mads Pedersen.

Samtidig formåede Trek-Segafredos bedste rytter blot at slutte som nummer 27 ved Jasper Struyven.

- Det var måske ikke helt det, vi kom efter. Vi slutter vores forårssæson, som vi startede den – ikke særlig godt. Vi må gøre det bedre næste år.

- Der er sket nogle ændringer på holdet materialemæssigt, som vi måske ikke er helt enige i er rigtige, men det kan vi jo ikke give skylden for, at vi er så ringe, som vi har været, så vi må hjem og kigge på sagerne og træne lidt hårdere frem mod resten af sæsonen, fortæller Pedersen.

Nu venter flere ugers pause for Mads Pedersen, inden han skal køre Tour of California fra 12. maj.