Rytter fra Rwanda skrev historie, men faldt for tidsgrænsen i Paris-Roubaix

Joseph Areruya blev søndag den første sorte rytter fra Afrika, der stillede til start i brostensklassikeren Paris-Roubaix.

23-årige Joseph Areruya fra Rwanda fik søndag en oplevelse, han formentlig aldrig glemmer.

Rytteren fra det franske cykelhold Delko Marseille var nemlig den første sorte afrikaner, der stillede til start i brostensløbet over dem alle, Paris-Roubaix.

- Mit mål bliver at komme til målstregen i tide, sagde han ifølge Cycling Weekly før løbet.

Areruya kom faktisk til målstregen på velodromen i Roubaix. Men ikke i tide.

Den afrikanske rytter sluttede nemlig uden for tidsgrænsen på knap en halv time.

Selvom Joseph Areruya ikke indfriede sin personlige målsætning, fortalte han inden løbet, at han håber, han med sin historiske bedrift kan inspirere ryttere i hjemlandet.

- Jeg ved, at min oplevelser bliver delt på det afrikanske kontinent, og jeg håber, at unge mennesker fra Rwanda drømmer om at gøre det samme som mig, sagde han.

I alt 64 ryttere udgik af Paris-Roubaix, der notorisk forvolder en masse styrt på brostenene. En tur i brostenene blev det da også til for Areruya med godt 100 kilometer til mål.

Joseph Areruya fra Rwanda kører for Delko Marseille Provence. Video: Malthe Henriksen

Han kunne dog fortsætte, men var en af ti ryttere, der kom i mål uden for tidsgrænsen.

174 ryttere stillede til start i Paris-Roubaix, som for første gang blev vundet af belgiske Philippe Gilbert.

Delco Marseille-holdet fik faktisk en niendeplads i løbet. Den blev sikret af Elvadas Sikevicus - et stort resultat for det lille prokontinental-hold.

- Jeg er rigtig stolt af Elvaldas' niendepladsen i et cykelmonument, siger holdets general manager Frédéric Rostaing, der ikke kom uden om sin afrikanske rytter:

- Jeg må også nikke anerkendende til Przemyslaw Kasperkiewicz og Joseph Arreruya, der for første gang nåede til velodromen i Roubaix.

Både Kasperkiewicz og Arreuya sluttede uden for tidsgrænsen.

Arreuya har tidligere kørt på det sydafrikanske hold Dimension Data. Han vandt i 2017 Tour of Rwanda, mens han året efter blev enkeltstartsmester i Rwanda.