Tour-etapevinder taget for EPO

Jarlinson Pantano, der har en etapesejr i Tour de France som et af karrierens højdepunkter, har afleveret en positiv dopingprøve.

Den colombianske Trek-Segafredo-rytter Jarlinson Pantano er blevet testet positiv for brug af stoffet erythropoietin, der populært kaldes EPO.

Både den internationale cykelunion, UCI, og hans hold skriver i hver sin pressemeddelelse, at prøven blev aflagt uden for konkurrence. Det skete 26. februar 2019.

- Kontrollen var planlagt og udført af Cycling Anti-Doping Foundation, der er et uafhængigt organ i UCI, som definerer og varetager antidopingstrategien i cykling, skriver UCI i den korte meddelelse.

Derudover bliver det oplyst, at Jarlinson Pantano er udelukket fra sporten, mens sagen afgøres. Dette er normal procedure.

Femte år på World Touren

Jarlinson Pantano var i gang med sin femte sæson på cykelsportens højeste niveau, World Touren. Han er noteret for i alt fire sejre som professionel. Den største vandt han i 2016, da han kørte først over målstregen på 15. etape i Tour de France. Det er hans eneste Grand Tour-sejr i sine i alt syv deltagelser i sportens største etapeløb: Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.

I 2015 og 2016 kørte Pantano for IAM Cycling, inden han skiftede til Trek-Segafredo ved indgangen til 2017. På sit nuværende hold har han blandt andet været en god hjælperytter for Alberto Contador.

I en pressemeddelelse fortæller holdet, at man netop er blevet gjort bekendt med den positive dopingprøve.

- Vi holder vores ryttere og medarbejdere op mod de højeste etiske standarder, og vi vil agere og kommunikere ud fra det. Flere detaljer følger, når disse er til rådighed, skriver Trek-Segafredo.

Ud over Tour de France-etapesejren har Pantano vundet en etape i Tour de Suisse og Volta a Catalunya. Derudover har Jarlinson Pantano også været colombiansk mester i enkeltstart.