Cykling

Timerekorden er slået: Belgier brød magisk grænse

Victor Campenaerts har slået timerekorden.  Peter Cziborra / Ritzau Scanpix

Belgiske Victor Campenaerts er den cykelrytter, der har kørt længst på en time. Tirsdag rundede han en magisk grænse på 55 kilometer.

Victor Campenaerts har sat ny timerekord.

Hele 55 kilometer og 89 meter kørte Lotto-Soudal-rytteren tirsdag aften dansk tid, da hans rekordforsøg i mexicanske Aguascalientes blev gennemført med stor succes.

- Jeg er virkelig glad. Nu er jeg blandt de bedste cykelryttere i historien. Jeg har fokuseret på det her i lang tid, så jeg er glad for, jeg tog rekorden. Jeg er også meget glad for, jeg brød den magiske grænse på 55 kilometer, sagde Victor Campenaerts lige efter rekordforsøget.

Halvvejs i forsøget kørte belgieren med et gennemsnit på 55,112 kilometer i timen.

Med fem minutter tilbage var gennemsnitsfarten dalet til 55,063 kilometer i timen, inden Campenaerts formåede at øge tempoet i løbet af de sidste minutter.

Efter den officielle bekræftelse af rekorden takkede Victor Campenaerts sin familie, sin kæreste og sine fans for støtten. Derefter inviterede han alle sine fans på gratis øl hele natten på sin fanbar.

- Og hvis I ikke er fans endnu, kan I nå at blive det. Der er fri øl hele natten, lød det fra den glade rekordindehaver.

Det var i denne arena, Campenaerts slog timerekorden.

Dansker skubbet ned på tredjepladsen

Inden tirsdagens rekordforsøg var britiske Bradley Wiggins indehaver af timerekorden. 54,526 kilometer kørte han under sit rekordforsøg i London i 2015.

Danske Martin Toft Madsen kørte den næstlængste distance efter Wiggins, 53 kilometer og 619 meter, da han forsøgte at slå rekorden i juli 2018. Ligesom Victor Campenaerts var Martin Toft Madsen rejst til Aguascalientes i Mexico for at prøve at drage fordel af den tynde luft.

I oktober 2018 præsterede Mikkel Bjerg at køre 53,730 kilometer – altså 111 meter længere end Martin Toft Madsen. Den præstation tæller dog kun som dansk rekord, fordi Mikkel Bjerg ikke havde annonceret sit rekordforsøg til den internationale cykelunion, UCI. Et godkendt timerekordforsøg kræver, at der er UCI-kommissærer til stede, der kan godkende præstationen.

Mikkel Bjergs første rekordforsøg fandt sted i Odense, og allerede nu planlægger han et nyt rekordforsøg. Det skal finde sted i enten Danmark eller Schweiz i løbet af efteråret. Bjerg kører et prøveforsøg i løbet af sommeren for at kunne tilpasse sin træning til rekordforsøget i efteråret.