Cykling

Dansker vandt løb, der ’bare var en forberedelse’ til stort mål

Alexander Kamp vandt søndag etapeløbet Circuit des Ardennes. Geir Olsen / Ritzau Scanpix

Alexander Kamp vandt i weekenden et fransk etapeløb, der blev brugt som forberedelse til forårets store mål, Brabantse Pijl.

Onsdag venter et af forårets største løb for Danmarks eneste pro-kontinentale cykelhold Riwal Readynez, når de skal køre det belgiske endagsløb Brabantse Pijl.

En af holdets profiler Alexander Kamp fik i weekenden en perfekt optakt til onsdagens løb, da han vandt det lille franske etapeløb Circuit des Ardennes. En sejr den tidligere danmarksmester dog ikke vil lægge for meget i.

- Det var sådan set bare forberedelse til onsdag for mit vedkommende. Det var ikke et løb, jeg havde fokuseret på at vinde overhovedet, det kom bare. Det var bare en bonus og skulle bruges til at få nogle løbskilometer i benene inden Brabantse Pijl, siger Alexander Kamp til TV 2 SPORT om løbet, hvor han også vandt en etape undervejs.

Brabantse Pijl bliver brugt som forberedelse af flere favoritterne til Ardennerklassikerne og har derfor deltagelse af mange de bedste ryttere. Løbet er tidligere blevet vundet af stjerne som Oscar Freire, Philippe Gilbert samt Peter Sagan, og et godt resultat netop der, er det, som Alexander Kamp har tilrettelagt sin sæson efter.

- Det er det løb, jeg har haft fokus på de seneste måneder, og som jeg virkelig har satset på. Det er et stort mål for foråret. Det er det, jeg har rettet min form ind efter. Hvis jeg rammer dagen, så tror jeg på det. Jeg tror på, at vi kan levere noget godt, siger Riwal-rytteren.

Riwal Readynez stiller til start med et hold udelukkende bestående af danskere til Brabantse Pijl. Løbet har deltagelse af otte WorldTour-hold, og der skal køres 196 kilometer på en kuperet rute.