Riwal ramt af aflyst etapeløb få dage før start: Det er vi trætte af

16x9
Riwal Readynez kommer ikke til at køre på de kroatiske landeveje om få dage. Foto: Torsten Christensen / Riwal Readynez

Danske Riwal Readynez får forlænget påskeferien på grund af aflysningen af Tour of Croatia.

På tirsdag skulle første etape af Kroatiens største cykelløb, Tour of Croatia, være løbet af stablen.

Men for mindre end 24 timer siden har arrangørerne været tvunget til at lave store ændringer for løbet. De har nemlig måtte erkende, at de ikke har kunne rejse den nødvendige økonomi og har derfor aflyst det seks dage lange etapeløb.

- Desværre har vi ikke kunne finde den nødvendige finansiering i tide, og derfor er vi nødt til at aflyse. Jeg vil gerne takke alle, der har bakket op om projektet, skriver løbsdirektøren Ivan Črnjarić i en pressemeddelelse.

Tour of Croatia rangerer lige under løbene på World Touren og har været afholdt i flere år. Hele 20 hold var skrevet på startlisten til dette års udgave og havde indtil torsdag aften gået og forberedt de sidste ting inden rundturen i det kroatiske.

Heriblandt Danmarks stærkeste cykelhold, Riwal Readynez, der nu i stedet får forlænget påskeferien.

- Det er vi selvfølgelig helt vildt ærgerlig over. Det var ét af de løb på kalenderen, vi havde set særligt frem til. Det er træls for os, cykelsporten og Kroatien. Men arrangørerne har jo ikke gjort det bevidst. De har været presset, fortæller direktør Steffen Kromann til TV 2 SPORT.

Stort mål for det danske hold

Det er ikke kun ærgrelse, der fylder hos det danske cykelhold. Aflysningen giver nemlig også problemer rent logistisk.

Flere af holdets ryttere har nemlig valgt at blive i udlandet efter nogle af de seneste løb for at forberede sig til Tour of Croatia. Men det er altså skønne spildte kræfter.

- Nogle af rytterne har haft det her løb som mål, så det er jo træls. Det er virkelig øv, når det var et løb, man havde sat sig selv op til at gøre det godt i. Nu skal vi have ændret i flere rytteres løbsprogram og finde ud af, hvordan vi gør det hele. Det er jeg lidt træt af, lyder det fra Steffen Kromann til TV 2 SPORT.

- Heldigvis er vi ikke kommet afsted med vores lastbil med alt udstyret, så der sparer vi da nogle tusinde kroner. Så det positive er, at der er nogle, der får lidt længere påskeferie. Men det er selvfølgelig rigtig ærgerligt.

Det var særligt holdet to norske ryttere, Krister Hagen og Sindre Lunke, der har timet formen til at toppe lige netop til Tour of Croatia.

Men de to norske ryttere og resten af Riwal-holdet kan altså nu nyde en forlænget påskeferie uden cykelløb. Det næste løb for det danske hold bliver GP Herning den 28. april.

Ifølge Tour of Croatias egen hjemmeside arbejder man nu på at afholde løbet senere på året. Helt præcist fra 1. til 6. oktober.