- Valgrens talent er ikke bare forsvundet, siger chef efter skidt forår

16x9
Michael Valgren her i action for sit nye mandskab Team Dimension Data. Foto: David Stockman / Ritzau Scanpix

På trods af et skuffende forår er tiltroen til Michael Valgren stadig stor hos Team Dimension Data.

Cykelsæsonen 2019 har indtil videre været direkte til glemmebogen for danske Michael Valgren.

Forventningerne var ellers store til den 27-årige dansker, der inden denne sæson skiftede tilværelsen på Astana ud med en rolle som kaptajn hos Team Dimension Data.

Men sejrene og succeserne fra sidste sæson har der ikke været nogle af for Valgren i 2019, hvor en drilsk sygdom har været med til at ødelægge foråret. Den indtil videre dårlige sæson får dog ikke det syadafrikanske mandskab til at tvivle på holdets nye danske profil.

- Michaels talent er jo ikke bare forsvundet på grund af ét dårligt forår. Det er jo ikke fordi, han er 39 år, og hans tid er ovre. Han er ung og meget motiveret, så det skal nok komme, fortæller Team Dimension Datas præstationschef, Rolf Aldag, til Cyclingnews.

Senest blev det til en skuffende 102. plads i Flandern Rundt for Michael Valgren. Et løb, han sidste år var toneangivende i og sluttede som nummer 4.

Sådan så det ud, da Michael Valgren sidste år tog karrierens største sejr i Amstel Gold Race.
Sådan så det ud, da Michael Valgren sidste år tog karrierens største sejr i Amstel Gold Race. Foto: Marcel Van Hoorn / Ritzau Scanpix

Kun to sejre til hele holdet i 2019

Det er dog langt fra kun danske Valgren, der har haft en skuffende sæsonstart hos Team Dimension Data. Blot to gange i denne sæson er det lykkedes for én af holdets ryttere at krydse målstregen først.

- Vi ved, hvorfor det har været svært. Vi har haft en masse sygdom på holdet, og når alle andre er super gode, så er det bare virkelig svært at komme tilbage på niveau igen. Det må man leve med, siger Rolf Aldag endvidere til Cyclingnews og understreger, at tiltroen til Michael Valgren stadig er stor.

- Michael vil være en del af hvert eneste løb og skabe historie. Han elsker klassikerløbene, og selvom det ikke er gået hans vej, har han bare fortsat. Det skal nok komme.

Søndag starter den sidste del af forårsklassikerne så, når Amstel Gold Race er første punkt på programmet i den såkaldte 'Ardener-uge' med tre store klassikere i bakkelandskab.

Netop Amstel Gold Race vandt Michael Valgren sidste år. Og ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, så er det ikke utænkeligt, at danskeren genfinder formen netop i det løb.

- Jeg håber virkelig, han kan vende det. Jeg tror, at Amstel Gold Race stadig er et godt løb til ham. Han er så dygtig en rytter. Han skal tilbage på topniveau. Det han har vist i år har ikke været godt, lyder det fra Rolf Sørensen.

Du kan se, om Michael Valgren får vendt det dårlige forår på søndag, når TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender løbet fra klokken 14:35.