Ny stjerne vil ikke skifte hold endnu: - De bliver nødt til at vente

16x9
Den hollandske stjerne har ikke i sinde at skifte hold endnu. Foto: Yorick Jansens / Ritzau Scanpix

Mathieu van der Poel er ikke parat til et skifte til et World Tour-hold endnu.

Han er blandt cykelsportens allermest varme navne, den 24-årige Mathieu van der Poel.

Med sejre i forårsklassikerne Dwars door Vlaanderen og Brabantse Pijl foran store stjerner som blandt andet Julian Alaphilippe samt en fornem fjerdeplads i Flandern Rundt har den langlemmede hollænder i foråret virkelig banket sit navn fast i cykelsportens fineste selskab.

Det gælder også hos nogle af verdens bedste cykelhold, der gerne så van der Poel skifte fra det mindre belgiske hold Corendon - Circus for i stedet at køre på et mandskab på World Touren.

- Der har helt klart været et par hold, der har kontaktet mig med henblik på et skifte. Det er nogle store hold, men jeg vil ikke nævne nogle navne, udtaler det hollandske cykeltalent til Sporza.

Med en kontrakt hos belgiske Corendon - Circus, der løber helt frem til udgangen af 2022, understreger den nye hollandske stjerne, at han slet ikke har tanker om et skifte endnu.

Heller ikke til storholdet Deceuninck-QuickStep, hvor chefen Patrick Lefevere angiveligt skulle være meget interesseret i at tilknytte den hollandske mester.

- Patrick Lefevere kender min far en smule, så det er meget naturligt, at vi har været i kontakt, indrømmer Van der Poel.

- Men jeg har fortalt alle hold, at de lige nu bliver nødt til at vente. Jeg er på kontrakt frem til udgangen af 2022.

Favorit til stor klassikersejr

Efter et stærkt forår med fem sejre er der store forventninger til Mathieu van der Poel, når den store klassiker Amstel Gold Race skal finde sin vinder anno 2019 søndag.

Her peger flere på den unge hollænder som et godt bud på at komme først over stregen i Ardennerne. Og det er da heller ikke et helt umuligt scenarie, hvis man spørger hovedpersonen selv.

- Jeg vil godt gå med til at kalde mig selv en favorit til på søndag. Men topfavorit er måske lige en tand for meget. Der er stadig mange dygtige ryttere, der har bevist meget mere end mig i sådan nogle løb, fortæller van der Poel til Cyclingnews.

- Alaphilippe er den bedste rytter i feltet, synes jeg. Han har virkelig imponeret mig. Men Van Avermaet vil også være god på den her rute. Gilbert viste i Paris-Roubaix, at han er klar. Tilsæt klatrene fra Astana og Movistar... Der er rigtig mange bejlere til sejren.

Du kan se, om van der Poel, Gilbert, Alaphilippe eller en af de andre stjerner løber med sejren i Amstel Gold Race, når TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender løbet på søndag fra klokken 14:35.